30 / 04 / 2024

Sivas Armutlu Göleti'nin sözleşmesi imzalandı!

Sivas Armutlu Göleti'nin sözleşmesi imzalandı!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Sivas'ta inşa edilen Merkez Armutlu Göleti'nin sözleşmesi imzalandı. Kızılırmak Havzası'nda yer alan göletin su kaynağını ise Kurudere Deresi sağlıyor.




DSİ Genel Müdürlüğünce inşa edilen gölet projesinin toplam yatırım bedelinin 5 milyon 924 bin lira olduğu bildirildi


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce Sivas'ta inşa edilen Merkez Armutlu Göleti'nin sözleşmesi imzalandı.


Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kızılırmak Havzası'nda yer alan göletin su kaynağını ise Kurudere Deresi sağlıyor.


Merkezi kil toprak dolgu tipinde inşa edilen göletin temelden yüksekliği 21,6 metre, depolama hacmi ise bin 342 hektometre küp olarak projelendirildi.


Açıklamada projeyle ilgili değerlendirmesine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, projenin toplam yatırım bedelinin 5 milyon 924 bin lira olduğunu aktardı.


Armutlu Göleti sulama projesinin de faaliyete geçmesi ile 2 bin 670 dekar zirai alanda sulu tarım yapılabileceğini kaydeden Eroğlu, şunları ifade etti:


"Tesisin bitiş tarihini Ekim 2017 olarak belirledik. Armutlu Göleti'ni kısa zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Böylece, bölgenin kalkınmasına önemli bir etki yapacak olan proje ile sulu tarıma geçilecek ve ardından yetiştirilen ürünlerin verimi, çeşitliliği artacak. Ayrıca, ekonomiye de yılda 2 milyon lira katkı sağlanacak."


AA


Geri Dön