27 / 04 / 2024

Sivas Karşıyaka Köprüsü 25 milyon liraya yapıldı!

Sivas Karşıyaka Köprüsü 25 milyon liraya yapıldı!

Sivas’ta Karşıyaka Mahallesi'nde yapımına başlanılan Karşıyaka Köprüsü'nün bir kısmı tamamlandı. Projenin 25 milyon liraya mal olduğu açıklandı.



Sivas'ın Karşıyaka Mahallesi'nde yapımına başlanılan Karşıyaka Köprüsü'nde sona yaklaşılıyor. 25 milyon TL'ye mal olan köprünün büyük bir kısmı tamamlandı.

Milliyet'te yer alan habere göre, bölge halkının hayali olan köprüde mahalleli şükür namazı kılıp kurban kesti. Yaklaşık 40 yıldır yapılması planlanan projede çalışmalar hızlandı.

Karşıyaka Mahallesi ve kent merkezini birbirine bağlayacak köprü vatandaşlara büyük sevinç yaşattı. 40 yıldır köprü yapımı için mücadele verdiklerini anlatan Karşıyaka mahalle Muhtarı Çetin Aydın, "Biliyorsunuz 40 yıldır Karşıyaka mahallesi ile civar köylere hizmet verecek köprünün yapılması için yıllarca beyanat verdim. Sivas’ta ve Ankara’da eylemler yaptım. 40 yıl boyunca köprü orucunu tuttuk bu gün ben muhtar olarak yaradana çok şükür etmek üzere şükür secdesi ve şükür kurbanı kesiyorum. Köprümüz bitti eksiği yok fazlası var. Şehir ile birleştik ve muhteşem oldu. Karşıyaka’nın kapısı kilitli idi ve bu köprü ile kilit açıldı. Sivas’ta Karşıyaka mahallesi konuşulmaya başlandı. Eskiden köprüleri devlet yapardı, Cumhuriyet döneminde Kızılırmak üzerinde 2 tane köprü yapılmıştır. Son dönemde Sivas Belediye Başkanımız Sami Aydın’n döneminde bu 4 ‘üncü köprü ve birisi de bu köprüdür. Bu köprü devletimize 25 milyon TL’ye mal olmuştur" ifadelerini kullandı.


Geri Dön