27 / 04 / 2024

Sivas Kızılırmak Projesi'nde imar süreci sonuçlandı!

Sivas Kızılırmak Projesi'nde imar süreci sonuçlandı!

Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak’ın Sivas’tan geçen bölümü proje kapsamında, ırmağın her iki yakasına sosyal, sportif ve kültürel alanlar oluşturulması planlanıyor. Projenin imar süreci sonuçlandı.



Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak’ın Sivas’tan geçen bölümü proje kapsamında, ırmağın her iki yakasına sosyal, sportif ve kültürel alanlar oluşturulması planlanıyor. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, konuşmasında, Sivas topraklarından doğan Kızılırmak’ın Türkiye’nin önemli bir nehri olduğunu vurguladı.


Kent merkezi ve Cumhuriyet Üniversitesi arasında kalan bölgenin cazibe merkezi olacak konumda yer aldığını belirten Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, bu kapsamda yaklaşık 8,5 kilometrelik alanda Kızılırmak Projesi’ni uygulayacaklarını dile getirdi. Projenin, ırmağın her iki yakasında 6 milyon metrekare alanı kapsayacağını dile getiren Aydın, imar sürecinin sonuçlandığını aktararak, “Irmağın her iki yakasında sahil yollarıyla ilgili çalışmalarımız başladı, altyapıyla ilgili çalışmalar yürütüyoruz” dedi.Proje için Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da destek vereceğini müjdelediğini aktardı. 


Maliyeti bir milyar liraya çıkabilir


Başkan Aydın, hükûmetin projeye katkısıyla çalışmaların hızlanabileceğine işaret ederek, şöyle konuştu, “Proje için 500 milyon lira civarında bir maliyet öngörüyoruz ama bu 1 milyar TL’ye kadar çıkabilir. Tek proje olarak kabul ettiğiniz zaman Sivas ölçeğinde kentin en büyük projesi diyebiliriz. Alan içerisinde kesinlikle sivil mimari olmayacak ama hizmet ve turizm sektörüne yönelik konaklama alanları, lokantalar, çayevleri, spor ve oyun alanları, her kesime hitap edecek kültürel alanlar başta olmak üzere peyzaj çalışmaları da bu işin önemli bir kısmı. Kızılırmak Projesi için birçok projeyi bünyesinde barındıran projeler topluluğu diyebiliriz. Kızılırmak’ın yaz dönemlerinde debisinin düşmesi nedeniyle belirli mesafelerde suyun setlerle şişirilmesi bu projenin önemli adımlardan bir tanesi. Irmağın ıslah edilmesi ve her iki tarafındaki yol ve altyapı çalışmaları da projenin ana başlıkları içerisinde sayılabilir” Projenin ilk uygulamasının Kızılırmak üzerinde hayata geçirildiğini anımsatan Aydın, bunun ardından Kızılırmak Projesi’nin gerekli olduğunun görüldüğünü belirterek, “Kızılırmak Projesi sayesinde suyla şehrin bütünleşecek, Sivas âdeta şehrin içerisinden dolu dolu akan büyük bir nehre kavuşmuş olacak” dedi.


Akşam


Geri Dön