28 / 04 / 2024

Sivas Yıldızeli'nde imar sorunu çözüldü!

Sivas Yıldızeli'nde imar sorunu çözüldü!

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde yıllardır sorun teşkil eden imar sorunu çözüme kavuştu. Yıldızeli Belediye Başkanı Yılmaz Navruz, imar sorununun çözülmesiyle ilçeye hareket geldiğini dile getirdi.



Sivas'a 45 kilometre uzaklıkta yer alan Yıldızeli'nde belediye tarafından çözülen imar revizyonu ile birlikte daha önce 4 kat olan kat hakkı 6-7 kata kadar çıkarıldı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre kat mülkiyet sorununun çözülmesi ile birlikte ilçeye müteahhitler akın etti. İmar revizyonu hakkında bilgiendirme yapan Yıldızeli Belediye Başkanı Yılmaz Navruz yıllardır sorun olan imar revizyonunu çözdükleri için mutlu olduğunu dile getirdi. 

Navruz "Bu ilçede yıllardır çözülemeyem imar problemini çözmüş olduk. Bu imar planının çözümüyle, kat mülkiyeti yapılınca ilçeye bir hareket, bir canlılık geldi. Baktık Sivas'tan, İzmir'den ilçemize müteahhitler gelmeye başladı. Kat artışından dolayı müteahhitler gelmiyordu. 3-4 kat bizi kurtarmaz diyorlardı. Tabi kat artışı olunca müteahhitler gelmeye başladı. Bununla birlikte inşaat sektöründe ilçede bir hareket, bir canlılık da oluştu. Geçmişte olduğu gibi kasıtlı olarak biz kimsenin arsasını yol yapmadık, yeşil alan yapmadık. Daha önce yapılanları da biz çözüme kavuşturduk. Bu açıdan ben kendimi çok mutlu görüyorum. Vatandaşlara yardımcı olduğumuz için de çok mutluyum. Herkes de ayrı ayrı bana teşekkürlerini sunuyor. Ben de bütün halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.


Geri Dön