06 / 05 / 2024

Sivas'ta Mirza Mercan Konağı restore ediliyor!

Sivas'ta Mirza Mercan Konağı restore ediliyor!

Mirza Mercan Konağı için destek veren İl Özel İdaresi, 1938 yılında taş temel üzerine inşa edilen, ahşap karkas arası taş dolgu duvar örme tekniği kullanılarak yapılmış olan konağı yeniden kültür hayatına kazandırıyor.



Şarkışla Merkez Yeni Mahalle Beşpınar Sokağında bulunan Mirza Mercan Konağı için destek veren İl Özel İdaresi, 1938 yılında taş temel üzerine inşa edilen, ahşap karkas arası taş dolgu duvar örme tekniği kullanılarak yapılmış olan konağı yeniden kültür hayatına kazandırıyor. 


100 BİN TL ONARIM DESTEĞİ VERİLDİ 


İl Özel idaresi'nin ilçelerdeki kültür varlıklarının tespit edilmesine yönelik çalışmaları sırasında Koruma Uygulama Denetim Bürosunun (KUDEB) önerisiyle tescil edilen konak, ilçenin kültürel değerleri arasında yer alıyor. İdare tarafından 2012 yılında 15 bin TL destek sağlanarak rolöve ve restorasyon projeleri hazırlatılan konağın onarımında ise sona yaklaşıldı. 


Yıkılmaya yüz tutmuş konağın ayağa kaldırılması için esere 100 bin TL'de onarım desteği sağlayan il Özel idaresi, işin en sağlıklı şekilde yürütülmesi amacıyla Koruma Uygulama Denetim Bürosu'nun kontrolörlüğü ile restorasyon çalışmalarını da sürdürüyor. Konağın onarım çalışmalarının bu ay bitirilmesi planlanıyor. 


Haber Vaktim


Geri Dön