27 / 04 / 2024

Siyahkalem Köy projesinde fiyatlar 550 bin TL'den başlıyor!

Siyahkalem Köy projesinde fiyatlar 550 bin TL'den başlıyor!

Firma: Siyah Kalem İnşaat

Proje: Siyah Kalem Köy

Emlak Konut GYO ve Siyahkalem Mühendislik ortaklığında İstanbul Sarıyer-Zekeriyaköy'de yükselen 'Köy' projesi toplam 1.3 milyar lira yatırım bedeli ile kuruluyor. 2018'de tamamlanacak projede fiyatlar 550 bin liradan başlıyor...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) iki yıl önce ihaleye çıkardığı İstanbul Zekeriyaköy'deki arazide yeni bir 'Köy' kuruluyor. Siyahkalem Mühendislik tarafından inşa edilen 1.3 milyar liralık yatırım değerine sahip Köy projesi 467 bin metrekarelik arazi üzerinde hayata geçirilecek. Önümüzdeki ay inşaatına başlanması beklenen projenin birinci fazı 2016'da, tamamı ise 2018'de tamamlanacak. Köy projesinde 2.5 katlı ve en yükseği 6.5 metre olan yapılar inşa edeceklerini belirten Siyahkalem Mühendislik CFO'su İsmail Kahraman, bin 167 konut hayata geçireceklerini söyledi. 


5 YILDA 6 BİN 700 KONUT 


Projede 15 bin metrekare köy çarşısı da inşa edeceklerini belirten Kahraman, "Projemizde 420 apartman dairesi ve 584 adet çift dubleks daire yer alacak. Ayrıca 2 okul ve zengin sosyal donatılar da bulunacak" dedi. İsmail Kahraman, projede daire fiyatlarının 550 bin ile 6 milyon lira arasında değiştiğini kaydetti. 1977 yılında kurulan Siyahkalem Mühendislik'te şirket sahibinin Cengiz Özdemir olduğunu belirten Kahraman, son 5 yılda ise 6 bin 700 konut inşa ettiklerini dile getirdi. 


YARGI KARARINA SAYGILIYIZ 


Milli Savunma Bakanlığı'na ait arazi 2 yıl önce TOKİ'ye devredilmiş ve sonrasında Emlak Konut GYO'ya satılmıştı. TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi tarafından plan iptal davası açıldığını ve ikinci plan yapıldığını belirten Emlak Konut GYO Genel Müdür Yardımcısı Hakan Akbulut, "İtiraz edilen 1'inci plan sonrası gerekli düzenlemeler yapıldı. Yargı kararına saygılıyız. 2'nci plana da dava açıldı ama bundan olumsuz bir karar beklemiyoruz. Emlak Konut'un hiçbir projesinde 100 olan ağaç sayısı 99'a düşmedi" dedi. 



Sabah


projeye sor



Geri Dön