04 / 05 / 2024

Siyahkalem ve Emlak Konut GYO ortaklığındaki Köy projesi satışta!

Siyahkalem ve Emlak Konut GYO ortaklığındaki Köy projesi satışta!

Siyahkalem ile Emlak Konut GYO ortaklığında inşa edilen Zekeriyaköy'deki Köy projesi satışa çıktı. Siyahkalem'in ilk gayrimenkul geliştirme projesi olan Köy projesinin yatırım değeri 1.3 milyar TL olarak belirlendi.



SİYAHKALEM'DEN İSTANBUL'UN KÖYE DÖNÜŞ PROJESİ 


Siyahkalem ile Emlak Konut GYO ortaklığının Zekeriyaköy bölgesindeki projesi 'KÖY' görücüye çıktı. Doğayla uyumlu bir konseptte geliştirilen proje, Köy Çarşısı ile dikkat çekiyor.


Siyahkalem Mühendislik ve İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti ile Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) Zekeriyaköy'deki KÖY projesi satışa çıktı. Doğayla uyum içerisinde projelendirilen KÖY projesi, 1.167 konut ve 15 bin metrekare kiralanabilir alana sahip açık hava konseptli bir çarşıdan oluşuyor. Siyahkalem'in ilk gayrimenkul geliştirme projesi olan Köy'ün yatırım değeri ise 1.3 milyar TL.


5 AYRI KONUT TİPİ 


3 ve 11 Mayıs 2012 tarihinde halka açık iki oturum halinde gerçekleştirilen Emlak Konut GYO ihalesinde en yakın rakibinden toplam gelirde 72 milyon TL ve arsa bedeli olarak ise en yakın rakibinden 33 milyon 400 bin TL fazla ödeyerek ihaleyi kazandıklarım söyleyen Siyahkalem CEO'su İbrahim Kahraman, projenin toplam konut alanının 206 bin metrekare olduğunu söyledi. Dünyanın çeşitti ülkelerinde gerçekleştirdiği projelerle uluslararası bilinirliğe sahip, pek çok ödül sahibi İngiliz mimari grup Hopkins Architects tarafından tasarlanan KÖY'de 5 ayrı konut tipi yer alıyor. Toplam arazinin 50 bin metrekaresi konut oturum alanı olarak projelendirildi. 


KÖY ÇARŞISI VAR 


KÖY Projesi'nde, 80 ile 212 metrekare arasında değişen büyüklüklerde 420 adet apartman dairesi, değişik büyüklüklerde 584 adet çift dubleksin yer aldığı 74 sıra ev bulunuyor. Projede büyüklükleri 335 ile 623 metrekare arasında değişen 68 ikiz villa ile 21 müstakil villa da yer alıyor. KÖY projesinde, 15 bin metrekareye sahip, uluslararası markaların yanı sıra yöreye özgü farklı damak tatlarına uygun restoranlar, kafeler, süpermarket, veteriner, organik pazarın yanı sıra sinema salonlarının da bulunduğu açık bir çarşı yer alıyor. İbrahim Kahraman, son bir yılda gerek Zekeriyaköy'de yaşayanlarla, gerek çevreye duyarlı kesimlerle çeşitti toplantılar yaparak projeyi paylaştıklarını söyledi. 


ZENGİN ALANLAR 


Toplantılara "Komşuluk Hakkı Toplantıları" admı verdiklerini belirten Kahraman, "Yaptığımız projenin bir referans projesi olması bizim için çok önemli. Bu iş ancak böyle düzgün yapılırdı, dedirtmek istiyoruz. Yaptığımız toplantılarda aldığımız eleştiri ve önerilerle projeyi şekillendirdik, bugün de sizin bilginize sunduk" dedi. Köy projesinde l'i anaokul, l'i ilkokul olmak üzere 2 okul, otopark, kapalı spor alanı ve 400 metrekarelik kafeterya alanının yanı sıra 2 tenis kortu, 4 basketbol sahası ve 3 açık havuz yüzme havuzu yer alıyor. 


Posta Gazetesi


Geri Dön