10 / 05 / 2024

Siz de kara listeye alınmış olabilirsiniz! Milyonlarca kişiye bankalardan büyük şok! Şimdi bakın!

Siz de kara listeye alınmış olabilirsiniz! Milyonlarca kişiye bankalardan büyük şok! Şimdi bakın!

CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, 2022'nin ilk 9 ayında 1,2 milyon kişinin bankalara olan borcunu ödeyemediği için kara listeye alındığına dikkat çekti. İşte ayrıntılar...



Vatandaşın aldığı maaşın, son zamanlardaki zamların ardından giderleri karşılamaya yetmediğine dikkat çeken CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, "Vatandaş borç batağına saplandı. Geçen yılın aynı dönemine göre bireysel kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısında 125 bin 672, kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısında ise 396 bin 414 kişi artış yaşandı" açıklamasında bulundu.

Bulut, Hem kredi kartı hem de tüketici kredisi borcu yüzünden takibe alınanların tek kişi sayılması halinde, toplam 1 milyon 219 bin 397 kişinin Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nin kara listesine girdiğine vurgu yaptı. Son beş senede bankalar tarafından takibe alınanlardan borcu hala devam edenlerin sayısının Eylül sonunda 4 milyon 165 bin 902 kişi olduğunu aktaran Bulut, bankaların bireysel kredi ve kredi kartı borçları nedeniyle bu yılın 9 aylık döneminde vatandaşlardan aldığı faizin ise 129,3 milyar TL'ye yükseldiğinin altını çizdi. 

Siz de kara listeye alınmış olabilirsiniz! Milyonlarca kişiye bankalardan büyük şok! Şimdi bakın! 

"Geçen yılın aynı döneminde bankalar bireysel krediler ve kredi kartlarından 84,8 milyar lira, yılın tamamında ise 118,5 milyar lira faiz almıştı" diye konuşan Bulut, bankaların bu senenin ilk dokuz ayında vatandaşlardan geçen yılın aynı dönemine göre 44,4 milyar Türk Lirası daha fazla faiz aldığını vurguladı. 

Son dakika altın açıklaması! Analistler resmen rakam verdi! Altın fiyatlarının bugün ne kadar olacağı belli oldu

Ekmeğe zam yolda! Yeni fiyatı dudak uçuklattı!

EYT'liler dikkat! Emekli olan herkes tazminat alacak mı? Prim günü ne kadar olacak? Hemen bakın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön