02 / 05 / 2024

Slovenyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Slovenyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Slovenya vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul satın almaları mümkün müdür? Slovenyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Slovenyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Slovenyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı...



Slovenyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Slovenya, Orta Avrupa'nın güneyinde yer alan bir ülkedir. Batısında İtalya; güneybatısında Adriyatik Denizi; güney ve doğusunda Hırvatistan, kuzeydoğusunda Macaristan ve kuzeyinde Avusturya bulunur.


Peki, Slovenyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Slovenyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Slovenyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Slovenya vatandaşları Türkiye'den gayrimenkul edinibilme hakkına sahip. Ayrıca, Slovenyalılar için özel bir koşul da bulunmuyor.


Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmak isteyen Slovenya vatandaşlarının gerekli belgeleri temin ederek tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Slovenyalıların taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslını veya onaylanmış bir örneğini beraberlerinde bulundurmaları gerekiyor.



Geri Dön