13 / 05 / 2024

SODAM Tekirdağ Malkara'da tanıtıldı!

SODAM Tekirdağ Malkara'da tanıtıldı!

18 Mart 2015 Çarşamba günü Erenler Semti TOKİ konutları güzergâhında bulunan Sosyal Dayanışma Merkezi SODAM binasında SODAM'ın tanıtım programı gerçekleşti.



Malkara Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Selda Köroğlu, Sosyal Dayanışma Merkezi Proje Koordinatörü Özlem Şimşek, Bayan Kuaförlüğü Kursu Öğretmeni Ömür Fistanlı, El Sanatları Mis Meyve Sabun Kursu Öğretmeni Sibel Yıldız, Kuran Kursu Öğretmeni Şevde Yurdakul, Kreş Öğretmeni Nilgün Albayrak ve Dikiş-Nakış Kursu Öğretmeni Ayfer Altay davetlilere SODAM'ın faaliyetleri ve projeleri hakkında bilgiler verdi.


SODAM'ın açılan çeşitli kurslar ve yapılan etkinliklerle alt gelir grubunda bulunan kadınların eğitim ve topluma kazandırılması yönünden faaliyet gösterdiği bildirildi. Dikiş-nakış, el sanatları, bayan kuaförlüğü ve Kuran kurslarının yanı sıra SODAM'da alt gelir grubundaki ailelerin çocuklarının eğitimi için bir de kreş bulunuyor. Ayrıca ilerleyen günlerde de cam işletmeciliği, evde çocuk bakımı, ev ve iş yeri temizliği, hasta ve yaşlı bakımı, deri çanta yapımı ve dekoratif ahşap süsleme kurslarının da açılmasının planlandığı, bu açılması planlanan kurslar için kayıt yaptırmak isteyen kadınların SODEM'e başvurmaları gerektiği belirtildi. 


Gerçekleştirilen tanıtım programında Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'un yanı sıra siyasi partilerin kadın kolları üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ve kamu kurumlarının kadın müdürleri yer aldı. 


SODAM'da ki kursiyerler tarafından hazırlanan yiyeceklerin davetlilere ikram edilmesinin ardından tanıtım programı noktalandı. 



Trakya Gazetesi


Geri Dön