04 / 05 / 2024

Sofraların tadını kaçıracak! Kapıdaki büyük tehlike herkesi etkileyecek! Pirinç krizi geliyor…

Sofraların tadını kaçıracak! Kapıdaki büyük tehlike herkesi etkileyecek! Pirinç krizi geliyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde 'Gıda ve Enerji Güvenliği oturumunda konuştu. Dünyanın önümüzdeki yıl daha büyük bir gıda krizi ile karşı karşıya kalacağını söyleyen Erdoğan, "Buğday, ayçiçek yağı ve mısırdan sonra pirinç krizi çıkabilir" dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'nın Bali adasındaki Apurva Kempinski'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'de "Gıda ve Enerji Güvenliği" oturumuna katılarak liderlere hitap etti.

Oturumdaki konuşmasına Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo'ya teşekkür ederek başlayan Erdoğan, geçen sene tüm meydan okumalara rağmen küresel ekonominin yüzde 6 büyüdüğüne dikkat çekerek arz, talep ve tedarik zincirlerinde yaşanan bozulma, emtia fiyatlarındaki yükselişin ve hammadde sıkıntılarının dünyayı yüksek enflasyon belasıyla karşı karşıya bıraktığını söyledi.

Rusya-Ukrayna Savaşı yüzünden gıda ve enerji kulvarında tıkanma yaşandığını bunun da emtia fiyatlarında yeni artışlara yol açtığını ifade eden Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

2015 yılındaki G20 dönem başkanlığımız sırasında gıda güvenliği konusunu önceliklerimizden biri olarak gündeme almıştık. Antalya'daki toplantımızda Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilir Gıda Sistemleri başlıklı eylem planımıza imza atmıştık. Aradan geçen süre içerisinde yedi sene önce gündeme getirdiğimiz hususların ne kadar isabetli olduğu görüldü.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön