22 / 05 / 2024

Sofraların tadını kaçıracak! Kapıdaki büyük tehlike herkesi etkileyecek! Pirinç krizi geliyor…

Sofraların tadını kaçıracak! Kapıdaki büyük tehlike herkesi etkileyecek! Pirinç krizi geliyor…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde 'Gıda ve Enerji Güvenliği oturumunda konuştu. Dünyanın önümüzdeki yıl daha büyük bir gıda krizi ile karşı karşıya kalacağını söyleyen Erdoğan, "Buğday, ayçiçek yağı ve mısırdan sonra pirinç krizi çıkabilir" dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde yürüyen Sıfır Atık Projesinden de bahsederek bu kampanya kapsamında bu sene Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na sundukları '2030 Gündeminin Geliştirilmesi için Sıfır Atık Yaklaşımlarının Teşvik Edilmesi' başlıklı Karar Taslağına destek beklediğini ifade etti.

Dünyadaki büyük gıda krizine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  dünyanın hali hazırda buğday, ayçiçeği yağı ve mısırda kriz yaşadığını ve bu gıdalarda olduğu gibi pirinçte de kriz yaşanması ihtimalinin olduğunu ifade etti.  Erdoğan, dünya gübre piyasasının da hızlı bir şekilde istikrara kavuşturulması gerektiğini söyleyerek aksi takdirde, önümüzdeki yıl daha büyük bir gıda krizi ile karşı karşıya kalabileceğimiz konusunda uyarıda bulundu.

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle tahıl sevkiyatında yaşanan kriz Türkiye’nin arabuluculuğuyla imzalanan tahıl koridoru anlaşması ile çözülmüştü. Ukrayna’dan dünyaya tahıl sevkiyatı anlaşma kapsamında devam ediyor.

Araba fiyatlarının düşmesini bekleyenlere kötü haber! Yeniden zam geldi!

Altın yükselirken dolarda durum bambaşka! 2023’te bu seviyeleri görecek!

İstanbulkart’ı olanlara müjde! 300 TL ödeme yapılacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön