29 / 04 / 2024

Altın yükselirken dolarda durum bambaşka! 2023’te bu seviyeleri görecek!

Altın yükselirken dolarda durum bambaşka! 2023’te bu seviyeleri görecek!

Dolara yatırım yapanlar Dolar ne kadar olacak? Dolar düşecek mi yükselecek mi sorularının cevaplarını araştırıyor. Bu sorulara ABD’li dev banka Morgan Stanley bir raporla yanıt verdi. Morgan Stanley'e göre, dolar zirve yaptı ve 2023 yılında düşecek.



Altın fiyatları istikrarlı bir yükselişe geçerken dolar endeksinde dikkat çeken bir düşüş yaşanıyor. Dolar endeksi 2 Kasım’daki ABD Merkez Bankası’nın (Fed), toplantısından bu yana yüzde 6 oranında değer kaybetti ve bu yılın en sert düşüşünü yaşadı. Doların düşüşünde birkaç Fed yetkilisinin daha faiz artışlarında yavaşlama olduğunu belirtmesi etkili oldu. Dolar Endeksi yüzde 0,5 düşüşle 105,97 seviyesine düşerek son üç ayın en düşük seviyesini gördü.

FED, FAİZ ARTIŞLARINDA FRENE BASACAK

Fed yetkilileri dolardaki düşüşü abartılı gördüklerin belirtirken, daha yavaş bir hızda olsa da enflasyonla mücadele hedefi için faiz oranlarının artmaya devam etmesi gerektiği yönündeki açıklamalarını tekrarladı. Son 4 toplantıda faizleri 75 baz puan arttıran Fed’in, Aralık ayında faizleri 50 baz puan artıracağı yönündeki beklentiler, enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesiyle daha da güçlendi.

DİKKAT ÇEKEN 2023 DOLAR TAHMİNİ

Faizlerin artış hızında azalma beklentisi dolar için 2023 tahminlerini de değiştirdi. Bu kapsamda ABD’li banka Morgan Stanley'e göre, ABD dolarının zirve yaptığı ve 2023'te düşeceği öne sürüldü. Banka, dolar endeksinin 2023 yılı sonunda 104 seviyesine gerileyeceğini, euro'nun ise daha iyi performans göstereceğini belirtiyor.

 


Geri Dön