28 / 04 / 2024

Soğanlı ve Yenikapı mahallelerinde kentsel dönüşüm hazırlıkları tamamlandı!

Soğanlı ve Yenikapı mahallelerinde kentsel dönüşüm hazırlıkları tamamlandı!

Türkiye 'nin ilk Kentsel Dönüşüm Master Planı 'nı hazırlayan belediye olan Osmangazi Belediyesi, ilçede hayata geçirmeyi planladığı Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile ilgili proje hazırlıklarını tamamladı.



Özel sektör eliyle yürütülen ve ilk etapta Soğanlı ve Demirkapı mahallelerinde başlatılacak olan Kentsel Dönüşüm çalışmalarıyla ilgili hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı ve AK Parti Osmangazi Belediye Başkan adayı Mustafa Dündar, "Sadece Osmangazi'nin değil, Bursa'nın geleceğini şekillendirecek Kentsel Dönüşüm projelerimiz hazır. İlgili bakanlık tarafından da onaylanan projelerimizle ilgili yetki devrini bekliyoruz. 

Önümüzdeki dönem Osmangazi için, değişim, dönüşüm ve gelişim dönemi olacak" dedi. Osmangazi Belediye'sinin Kentsel Dönüşüm konusunda son derece tecrübeli bir belediye olduğunu belirten Dündar, "Her zaman şunu ifade ettim. Dönüşüm zihinlerde başlamalı. Biz, Osmangazi'deki Kentsel Dönüşümü, yalnızca bu ilçenin değil Bursa'nın dönüşümü olarak görüyor, adımlarımızı ona göre atıyoruz. Soğanlı ve Demirkapı mahallelerimizde gerçekleştirmeyi planladığımız projelerimizi büyük bir titizlikle hazırladık. Kimsenin mağdur olmayacağı, rantın vatandaşlar tarafından paylaşılacağı bir proje için çalışıyoruz. İsteyen, sahip olduğu yer karşılığında konut, ya da parasını alacak. Mevcut yapı stokundan daha fazla yapı üretimi söz konusu değil" dedi. 


Önümüzdeki dönemin en önemli gündem maddesinin kentsel dönüşüm olduğunu, Osmangazi'yi de etap etap dönüştürmeyi planladıklarını dile getiren Başkan Dündar, "Osmangazi, Bursa'nın merkezi, eski Bursa diye tabir ettiğimiz, nüfus ve çarpık yapılaşmanın en yoğun olduğu ilçe. Bu nedenle, burada yapılacak dönüşüm de oldukça zor. Uzun bir süreç gerektiriyor. Gerek konut, gerek zemin, gerekse sosyal doku analizlerimizi tamamladık. 


Şimdi, etap etap dönüşümü hayata geçirmek istiyoruz. 

Kentin, tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerini zedelemeden, kent estetiğini bozamadan. Bunun için çok titiz çalışıyoruz" diye konuştu. 


Yeni Dönem Ek


Geri Dön