29 / 04 / 2024

Söke Belediye Meclisi Nisan toplantısında imar görüşüldü!

Söke Belediye Meclisi Nisan toplantısında imar görüşüldü!

Söke Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı yapıldı. Saygı duruşu ve bir önceki meclis karar özetinin oylanması ile başlayan meclis toplantısında gündemde yer alan maddeler görüşüldü.



Söke Belediye Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı yapıldı. Toplantıya CHP ve Ak Partili meclis üyeleri tam kadro katılırken; MHP grubu meclis toplantısına katılmadı. Toplantıyı izleyenler arasında MHP İlçe Başkanı Turgay Avcı ve bazı yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

Saygı duruşu ve bir önceki meclis karar özetinin oylanması ile başlayan meclis toplantısında gündemde yer alan maddeler görüşüldü.

2015 yılına ait çalışmalarını kapsayan Faaliyet Raporu Meclis 1. Başkan Vekili İbrahim Muslu’nun Başkanlığında görüşülerek, oylandı. Yapılan oylamada Söke Belediyesi’nin 2015 yılı Faaliyet raporu oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısında yapılan seçimlerde 1. Başkan Vekilliği’ne İbrahim Muslu (CHP), 2. Başkan Vekilliği’ne HASAN Ergün (Ak Parti) seçildi. Meclis Katip Üyeliği seçimlerinde ise asil üyeliğe Afet Er (CHP) ve Hasan Ergün (Ak Parti), yedek üyeliklere ise Fahri Semerci (CHP) ve Kasım Üzüm (Ak Parti) seçildi.

1 yıl süreyle görev yapmak üzere yapılan Encümen üyeliği seçimleri sonunda ise İbrahim Muslu (CHP) Abdullah Arıcı (CHP) ve Abdülmüttalip Demir (Ak Parti) seçilen isimler oldu.

İsmail Yerli (CHP) 1 yıl süreyle görev yapmak üzere, Gayrimenkul Satış Komisyonuna seçilirken; Kıyı Ege Belediyeler Birliğinde Belediye Başkanı ile birlikte Belediyeyi temsil edecek asil üyeliklere Yasemin Gürsoy (CHP), Abdullah Arıcı (CHP) ve Haldun Işıklı (Ak Parti), yeden üyeliklere Levent Tuna (CHP), Yusuf Yaya (CHP), Kasım Üzüm (Ak Parti) seçilen isimler oldu.

Söke Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyetinde Söke Belediyesi’ni temsil edecek asil üyeliklere Süleyman Toyran, Ahmet Karakaş (CHP), Hüsamettin Yaman (CHP), Kasım Üzüm (Ak Parti) ve Haldun Işıklı (Ak Parti) seçildi. Yedek üyeler ise Hüseyin Gündüz (CHP), Levent Tuna (CHP9, Hasan Ergün (Ak Parti) ve Abdülmüttalip Demir (Ak Parti) olarak belirlendi.

Gündemde yer alan diğer maddeler ASM’(Aile Sağlığı Merkezi) nin 2016 yılı ücretler tarifesindeki katı atık ücretinin yüksek olduğu, düşürülmesi talebi Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geldiği haliyle; Atatürk Mahallesi’nde bir evin satın alınmasıyla ilgili konu İmar Komisyonundan geldiği haliyle, Madenciler Kavşağı’na “İsmet Tayyaresi” teması kullanılması konusu ise Mimari Estetik Komisyonu ve Kültür Sanat ve Eğitimi Komisyonu’ndan geldiği haliyle oy birliği ile kabul edildi.

Bir sonraki meclis toplantısının 6 Mayıs 2016 Cuma günü saat 16.00’da yapılmasına karar verildi.



Gazete Flaş


Geri Dön