17 / 05 / 2024

Sokullu Külliyesi Hamamı 6 milyon TL’ye restore edildi!

Sokullu Külliyesi Hamamı 6 milyon TL’ye restore edildi!

Mimar Sinan’ın Selimiye’den önce yaptığı eserlerden biri olan Sokullu Külliyesi, 3 bin metrekarelik bir alana sahip. 1568’de inşa edilen külliye, camii, medrese, arasta, hamam ve sübyan mektebinden oluşuyor...



Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde yer alan 450 yıllık Sokullu Külliyesi Hamamı restore edildi. Tarihi hamam belediye meclis salonu olarak kullanılmaya başlandı.



Mimar Sinan’ın Selimiye’den önce yaptığı eserlerden biri olan Sokullu Külliyesi, 3 bin metrekarelik bir alana sahip. 1568’de inşa edilen külliye, camii, medrese, arasta, hamam ve sübyan mektebinden oluşuyor. Uzun yıllar bakımsız halde bulunan tarihi külliye içerisinde yer alan hamam, Lüleburgaz Belediye tarafından satın alınarak 6 milyon TL’ye restore edildi.


Hollanda’daki tarihi bir yapının belediye meclisi olarak kullanılmasından esinlenen belediye yetkilileri, 450 yıllık hamamı belediye meclisi salonu haline getirdiler.


Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün onayı alınarak yapılan restorasyon sonunda Türkiye’de bir ilki geçekleştirdiklerini söyledi.


Başkan Halebak, “Önemli mekanlar doğru tasarlanırsa ilerleyen tarihlerde kullanılma ihtimali olur. Bizler de günü kurtarmak yerine doğru tasarlarsak yaptıklarımız ileriye dönük olur. Bu amaçla hareket ederek ilçemizdeki önemli bir yapıyı yeniden ayağa kaldırdık” dedi.


TOKİ Haber 




Geri Dön