27 / 04 / 2024

Solarkent'te aidatlardan tasarruf sağlanacak

Solarkent'te aidatlardan tasarruf sağlanacak

Aydınlı Grup'un güneş enerjisinden yararlanarak kendi elektriğini üreten ilk konut projesi olan Solarkent, 70 milyon TL'lik yatırımla hayata geçiyor



Esenyurt'ta 28 bin metrekarelik alanda, 30 katlı 4 blokta toplam 866 adet konuttan oluşan projede 1+1, 2+1 ve 3+1 konutların büyüklükleri 57 ile 128 metrekare arasında değişiyor. Daire sahiplerine tapuların hemen teslim edileceği Solarkent'te fiyatlar, 93 bin TL'den başlıyor. Üretilen elektrik enerjisi ile site aidatından da tasarruf edilecek projede 120 aya kadar sıfır faiz imkanı da sunuluyor. 

İLK SANTRALLİ PROJE

Solarkent'in ismini Solar panellerden aldığını söyleyen Aydınlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Kavurmacı, "Türkiye'nin yıllık toplam güneşlenme süresi, 2 bin 640 saate ulaşıyor. Ülkemizde, Avrupa ve dünya ortalamasının çok üzerinde bir oranla verim sağlanabilen güneş enerjisinden yararlanarak, ülkemiz insanına katkıda bulunmamız gerektiği düşüncesiyle Solarkent'i yapılandırdık. Bu gölgeleme alanı üzerinde yer alacak ve her biri 220 w olan panellerden 2600 adet kullanılarak, yılda ortalama 780 bin kWh enerji üretmeyi hedefliyoruz. Bu sayede ortalama 550 kW kurulu gücü olan santral kurulması planlanıyor. Bu güç ile Solarkent, Türkiye'nin ilk güneş santrali projesi olacak ve sadece ülkemizde değil, dünyadaki benzer uygulamaları arasında da konut projelerine uygulanmış en büyük güneş santrali projelerinden biri olacaktır" diye konuştu. Gündüz üretilen enerji fazlasının satılacağını anlatan Kavurmacı, şöyle devam etti: "Ortak alan kullanımı için daha uygun şartlarda enerji sağlanacak. Elektrik enerjisi ile site aidatlarında da büyük tasarruf elde edilecek. Ayrıca bakım masrafı en düşük olan solar enerji ile karbon salınımı yapılmaksızın enerji üretilecek." Solarkent kapsamında yapılacak olan enerji santrali sisteminde, açık otopark alanları kapatılarak, 4 bin 300 metrakare ilave kapalı otopark alanı oluşturulacak. Ayrıca 2 bin 800 metrakare alana inşa edilen Solar Club site sakinlerinin ortak yaşam alanı olacak. Solar Club'ta yer alan iki adet havuz, sauna, Fin ve Türk hamamının yanı sıra masaj salonları da bulunacak. 
Mehtap ÖZCAN/Hürriyet Emlak

www.solarkent.com
[email protected] 

0212 450 03 21

İlgili haberler

Solarkent'te 520 TL taksitle! Taksitler düştü!

Solar Kent'te 88 bin 920 TL'ye! 1.111 TL taksitle!

 


Geri Dön