06 / 05 / 2024

Soma OSB kuruluyor!

Soma OSB kuruluyor!

Soma Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulması amacıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık imzasıyla 91 hektarlık alan için "kamu yararı" kararı verildi. OSB yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacak...



Hükümet, maden kazasıyla büyük bir yara alan ve yaraları hızla sarılan Soma'da ekonomik hamle başlatacak dev bir proje için kolları sıvadı. Soma Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) kurulması amacıyla Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık imzasıyla 91 hektarlık alan için "kamu yararı" kararı verildi. İşsizliğin çözümünde önemli bir rol oynaması beklenen OSB, yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. Maden faciasının ardından ekonomik sıkıntılar yaşayan Somalı esnafa destek için 50 bin liralık "sıfır" faizli kredinin ardından ikinci adım atılmış oldu. Açıklamada bu yatırımın sorunların çözümünde önemli bir adım olduğu vurgulandı. 


KAMULAŞTIRMA HIZLA BAŞLIYOR

Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalar tüm hızıyla sürerken, kamu yararı kararıyla OSB sınırı içerisinde ve özel mülkiyet olan taşınmazlar, kamulaştırma yolu ile OSB adına tescil edilecek. Parselasyon Planlarının ve Jeolojik-Jeoteknik Raporların hazırlanmasından sonra da altyapı için ihale aşamasına geçilecek. Soma OSB'nin altyapı, atıksu arıtma tesisi ve idare binası yapımı için krediyi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sağlayacak. Kullandırılan kredi 3 yılı ödemesiz toplam 13 yıl vadeli olacak. 



Sabah 




Geri Dön