04 / 05 / 2024

Akhisar'da zeytine özel OSB kuruluyor!

Akhisar'da zeytine özel OSB kuruluyor!

Akhisar'da zeytine özel OSB kuruluyor. Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş işlemleri tamamlanırken; Türkiye’nin dört bir yanından yatırımcılar taleplerini iletmeye başladı.




Ağaç sayısında Aydın’dan sonra ikinci sırada gelen Manisa Akhisar’da, zeytin ve zeytinyağına özel bölge kurulacak.


Akhisar Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş işlemleri tamamlanırken; Türkiye’nin dört bir yanından yatırımcılar taleplerini iletmeye başladı. Süleymanlı Kasabası’ndaki bin 100 dekarlık alanda kurulacak OSB, bölge zeytinciliğine sıçrama yaşatacak. Bölgede 2 fazlı sisteme geçilerek karasu problemi ortadan kaldırılırken, üretim artığı prinanın da alternatif yakıt olarak kullanılması için fabrika yer alacak. OSB, ilçede bulunan 300’e yakın işletme ve 35’i aşkın zeytinyağı fabrikasının yanı sıra Türkiye’nin her yerindeki yatırımcıların buluşma noktası olacak.


 


Merkez olacağız

Bölgede üretimin başlaması için son çalışmaların da tamamlandığını söyleyen Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şenol Ürküp, bugün tanıtım ve değerlendirme toplantısı yapacaklarını belirtti. İhtisas OSB ile birlikte Akhisar zeytininin marka değerinin artacağını ve zeytinde merkez olacaklarını vurgulayan Ürküp, “Şu anda 51- 52 parselimiz var. Türkiye’de ilk olduğu için hem ilçeden hem de ilçe dışındaki sektörel yatırımcılardan ciddi talep var. Biz de yerel yönetimimizle beraber ön talep toplama kararı aldık. Yatırımcılarla bir araya geleceğiz” dedi.


NELER YER ALACAK

· 4 bin 200 metrekare ile 40 bin metrekare arasında 52 adet parsel

· 1 arıtma tesisi · 1 prina tesisi

· 1 idari bina · 1 ticari alan

· 1 destek hizmet alanı

· Sosyal alanlar ve spor tesisleri



Hürriyet


Geri Dön