01 / 05 / 2024

İlk zeytin ihtisas OSB'si Akhisar'da kuruldu!

İlk zeytin ihtisas OSB'si Akhisar'da kuruldu!

Türkiye'nin ilk Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Manisa'nın Akhisar ilçesinde kuruldu. 13 milyon zeytin ağacı ile zeytinde Türkiye'nin başkenti olmaya aday Akhisar'da Zeytin İhtisas OSB'nin kuruluşu tamamlandı.




13 milyon zeytin ağacı ile zeytinde Türkiye'nin başkenti olmaya aday Akhisar'da Zeytin İhtisas OSB'nin kuruluşu tamamlandı. Tanıtım toplantısı yapılan OSB için talepler alınmaya başlandı. Akhisar ve çevre bölgelerde faaliyet gösteren yatırımcıların katıldığı tanıtım toplantısı Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz ve Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat'ın sunumu ile yapıldı. Katılımdan oldukça memnun olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Salih Hızlı, "Böyle bir potansiyelin farkındaydık ama bunun somutlaşması bir biraz daha yüreklendirdi. Çok uzun süredir Zeytin İhtisas Organize Sanayi Bölgesi girişimlerimiz vardı ama bu yerin tespiti, buradaki teknik çalışmalar bugüne kadar devam etti ve sürdü. Bizim için süreyi uzatan en önemli konulardan bir tanesi de buradaki prina tesisinin buraya eklemlenmesiydi. 


Bu prina tesisiyle ilgili bakanlıkta mevzuatta olmayan bir durum olduğu için zorlanma söz konusu oldu. Burada kamulaştırılacak alanlar da var, ama biz süreci başlattık, kurumsal kimliğimizi oluşturduk. Müteşebbis heyetimiz ve yönetim kurulumuz oluştu, imar planımız bakanlık onayından geçti, imar planımız onaylandı ve yer tahsisi yapıldı. Bu arada hazineye ödememiz gerek bir para var, orada özel mülkiyete ait kamulaştırılacak alanlar var. " dedi. 


Bursa Kent


Geri Dön