29 / 04 / 2024

Akhisar'da Zeytin İhtisas OSB'si kuruldu!

 Akhisar'da Zeytin İhtisas OSB'si kuruldu!

13 milyon zeytin ağacı ile zeytinde Türkiye'nin başkenti olmaya aday Akhisar'da Zeytin İhtisas OSB'nin kuruluşu tamamlandı Türkiye'nin ilk Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Manisa'nın Akhisar ilçesinde kuruldu.



13 milyon zeytin ağacı ile zeytinde Türkiye'nin başkenti olmaya aday Akhisar'da Zeytin İhtisas OSB'nin kuruluşu tamamlandı Türkiye'nin ilk Zeytin ve Zeytinyağı Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Manisa'nın Akhisar ilçesinde kuruldu. 13 milyon zeytin ağacı ile zeytinde Türkiye'nin başkenti olmaya aday Akhisar'da Zeytin ihtisas OSB'nin kuruluşu tamamlandı. Tanıtım toplantısı yapılan OSB için talepler alınmaya başlandı. Akhisar ve çevre bölgelerde faaliyet gösteren yatırımcılann katıldığı tanıtım toplantısı Akhisar Belediyesi Meclis Salonunda Akhisar Kaymakamı Kaan Peker, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz ve Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat'm sunumu ile yapıldı.  Katılımdan oldukça memnun olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Salih Hızlı, "Böyle bir potansiyelin farkındaydık ama bunun somutlaşması bir biraz daha yüreklendirdi.  Burada emeği geçen herkese bizzat teşekkür ediyorum" dedi.  Zeytin İhtisas OSB ile ilgili teknik bilgiler aktaran Akhisar Belediyesi Çevre Mühendisi ismail Baydemir de, "OSB, toplam 52 parselden oluşmaktadır. Bu parseller içerisinde 5 ile 17 arasındaki parselleri ikinci etapta düşünüyoruz. Öncelikle diğer parseller şu an satışa çıkacaktır. Bu organize sanayi bölgesi alanı içerisinde ayrıca 1 adet prina tesisimiz ya tın m alanı olarak değerlendirilecektir. Ayrıca 1 adet arıtma tesisi, teşhir alanı ve ayrıca sosyal tesis ile idari alanlarımız olacaktır. Yaklaşık 700 dönüm civarında sanayi alanı bulunmaktadır. Şu anda 500 dönüme yakın bir sanayi alanı satışa çıkacaktır. Bunların içerisinde ayrıca arıtma tesisimizi organize sanayi bölgesi olarak değerlendirip zeytincilerin en büyük sorunlarında bir tanesi olan atıkları da böyle çözmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu. 

Önemli bir sürecin başında olduğuna vurgu yapan Akhisar Kaymakamı Kaan Peker ise şunları söyledi: "Sadece Akhisar açsından değil ülke açısında da baktığımızda bu sektörün durumu son derece önemli bir yerdedir. Bu noktada bu tarihi süreci hep beraber sizlerle başarılı ve sağlıklı bir şekilde yönetmek son derece önemlidir. Bu şekilde yüksek bir katılımın olması da ilçemiz adına ve bu işin içerisinde bulunan bizlerin son derece motive ve mutlu etmiştir.  Bu süreçteki en önemli unsur siz yatırımcılarsınız." ATSO Başkanı Abdurrahman Yılmaz ve Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhat da her zaman sürecin içerisinde olduklarına vurgu yaparak desteklerini sürdüreceklerini kaydetti. 


Yenigün 


Geri Dön