03 / 05 / 2024

Soma Otobüs Terminali açıldı!

Soma Otobüs Terminali açıldı!

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, yapımı tamamlanan Soma Otobüs Terminali, düzenlenen törenle Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün tarafından açıldı.



Yapımına Soma Belediyesi tarafından başlanan ve daha sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan Soma Otobüs Terminali gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Bugün burada da temelini daha önce soma belediyesi tarafından atılan otobüs terminalinin tamamlama sürecini biz gerçekleştirdik. Hiçbir fedakarlıktan kaçmadan bu terminalimizi bu hale getirdik. Bugünde burada açılışını yapıyoruz. Maden şehitliği projesi hazır. Buraya yapacağımız şehitlik anıtını da 13 Mayıs'tan önce yerine koymak istiyoruz. Soma ve civar mahallelerinde bütün alt yapı ve içme su hattının yenileme çalışmalarını yenileme ve çalışma işlerini yapıp temiz ve çevreci bir belediye olacağız. Atıklarımızı derelerimizi kirletmeyip doğamıza özen göstereceğiz. Biz bunları siyaset için değil hizmet için bu çalışmaları yapıyoruz. İnanıyorum ki yaptığımız ve yapacağımız hizmetler sonunda herkes bizim notumuzu verecektir." dedi.


"KAMYON GARAJINI BİZ YAPMADIK"

Soma Nakliyeciler Kooperatifi'nin kamyon garajı ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Ergün "Kamyon garajının yeri Soma Belediyesi'ne aitti. Burayı kamyon garajına veren Soma Belediyesi'dir. Ne var ki Manisa'nın Büyükşehir olmasıyla bu tür yerlerde bize geçmiş oldu. Bizim dönemimizde İstasyon halkının buraya kamyon garajı istemediklerini duyduk. Bize bu konu hakkında şikayet gelmişti. Kooperatif yönetimi buraya yapma ruhsatını aldıktan sonra harcama yaptı. Onlar da bu konuda haklı. Bir harcama yaptılar. Bizden bu garajın buraya yapılmaması istendi. Durum böyle olunca biz buraya ruhsat vermezsek bu arkadaşlarımızın harcadıkları parayı bizim vermemiz gerekecek. Biz bu parayı veremeyiz. Verdiğimiz takdirde bizden hesap sorarlar. Bu bakımdan biz bunları çok düşündük ve bu kamyonun garajının buraya yapılmasına karar verdik" dedi.


"UZAK MAHALLELERE SERVİS YAPIYORUZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Göreve geldikleri günden bu yana ulaşım sorununa da çare bulduklarını belirtti. Bu konuda somanın en uzak mahalleleri olan Koyundere, Kaplan, Menteşe, Duğla, Karaçam gibi uzak yerlere otobüs gönderdiklerini belirtti. Ayrıca yeni aldığımız araçlarla Manisa-Akhisar-Kırkağaç-Soma arasında yolcu taşıma işini yapıyoruz. Şimdi Soma'da uzak mahallelere çalışan 3 eski aracın yerine önümüzdeki hafta 3 yeni aracı gönderiyoruz. Şimdiden Somalılara hayırlı uğurlu olsun" dedi.


Hürriyet


Geri Dön