01 / 05 / 2024

Soma'da TOKİ konutları yapılacak!

Soma'da TOKİ konutları yapılacak!

Taner Yıldız, Soma'da TOKİ konutlarının yapılabilmesi konusunu TOKİ başkanıyla görüşeceğini söyledi



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Manisa´nın Soma ilçesinde özel ve kamu sektöründeki madencilerle toplantı yaptığını belirterek, toplantıdan Soma´nın ve Manisa´nın menfaatine olacak kararlar aldıklarını söyledi.

Bakan Yıldız, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, ELİ Müessese Müdürü Hakkı Duran, Maden-İş Sendikası Ege Bölgesi Soma Şube Başkanı Tamer Küçükgencay, İmbat Madencilik İşletme Müdürü Gökalp Büyükyıldız ve Soma Kömür İşletmeleri yetkilileriyle basına kapalı toplantı yaptı. Ege Linyit İşletmeleri (ELİ) Azot Tesislerindeki toplantı sonrasında AA muhabirine açıklama yapan Bakan Yıldız, "Toplantıda Soma´nın ve Manisa´nın menfaatine olacak, buranın önünü açacak bir çok karar aldık" dedi.

Bütün işletmelerin önünü görmesi açısından hem özel sektörün, hem kamunun kömür tedarikiyle ve termik santralın kömür tedarikiyle alakalı yapılanmayı 12 Eylül´den sonra görüşeceklerini ve belli karara bağlayacaklarını belirten Bakan Yıldız, "Ayrıca Sosyal Yardımlaşma Fonu´na aktaracağımız ve Nakliyeciler Kooperatifini ilgilendiren hususta bir hızlandırma istediler. Yerinde, haklı bir konu" dedi.

Bölgede  TOKİ  konutlarının yapılabilmesi konusunu TOKİ başkanıyla görüşeceğini, Soma´nın imarının hızlıca tamamlanabilmesi için bunun hızlandırılması gerektiğini dile getiren Bakan Yıldız, böylece biran önce ihale açılabileceğini ve işçilerin lojman ihtiyacının karşılanabileceğini bildirdi.

Yıldız, Soma´daki termik santralın atık ısısından yararlanılması için santral çıkışındaki atık ısının değerlendirilmesiyle alakalı bir Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı gerektiğini, bunun için Bakanlığın bir yazı yazdığını ve gönderdiğini söyledi. YPK kararının da imzalandığını kaydeden Yıldız, "İnşallah bu yazılar ikmal olunca, tamamı bitince de dolayısıyla termik santral yalnızca ürettiği elektriği satmakla kalmayacak, imtiyazını genişleterek, aynı zamanda atık ısıyı da ihaleye çıkarabilmesi mümkün olabilecek. Böylece Somalı vatandaşlarımızın, burada oturan mesken sahiplerinin bu ısıdan yararlanıp, çok iyi bir tesisatla beraber daha modern bir Soma´nın oluşması sağlanacak" dedi.

Belediye Başkanı´na teşekkür eden, Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi´nin de bu konuda hassasiyetini ortaya koyduğunu belirten Bakan Yıldız, Tanrıverdi´ye de teşekkür etti.

Soma Kaymakamının kreş ihtiyacı olduğunu söylediğini, bu ihtiyacı karşılamak için ELİ´nin bir binasının sembolik bir ücretle kiralanmasının önünün açıldığını dile getiren Bakan Yıldız, "Bu konuda da bürokratik engelleri kaldırmış olacağız" dedi.

Şehir merkezindeki bir arsanın da okul yeri olarak tahsis edilmesiyle ilgili çalışma yapılacağını bildiren Bakan Yıldız, alınan kararlar nedeniyle Manisa´dan keyifle ayrıldığını ifade etti.
AA


Geri Dön