29 / 04 / 2024

Son 5 yılda Milli Emlak tarafından belediyelere devredilen gayrimenkuller TBMM'de!

Son 5 yılda Milli Emlak tarafından belediyelere devredilen gayrimenkuller TBMM'de!

Son 5 yılda Milli Emlak Genel Müdürlüğünce büyükşehir belediyelerine yapılan tahsis ve devirlere ilişkin soru önergesi verildi. İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, konuyu TBMM gündemine taşıdı. 



İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, son 5 yılda Milli Emlak Genel Müdürlüğünce büyükşehir belediyelerine yapılan tahsis ve devirlere ilişkin soru önergesi verdi. Fahrettin Yokuş, sorularının Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanmasını talep etti. Yokuş, "Aşağıdaki sorularımın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim" diye konuştu.

Son 5 yılda Milli Emlak tarafından belediyelere devredilen gayrimenkuller TBMM de!

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş'un soruları şu şekilde:

1- Son 5 yılda Bakanlığınız Milli Emlak Genel Müdürlüğünüzce Büyükşehir Belediyelerine yapılan tahsis ve devirlerin toplamı kaç metrekaredir?

2- Tahsis ve devirlerden elde edilen gelirlerin toplam tutarı kaç liradır?

3- Bilindiği gibi 1 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Maliye Bakanlığından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlanmıştır. Bu kararın gerekçesi nedir?

4- Türkiye, Avrupa Birliğine girebilmek için uzun yılladır başvuruda bulunmuş bir ülkedir. Avrupa Birliği ülkelerinde “Milli Emlak” statüsünde olan kurum hangi bakanlığa bağlıdır?

Pınar Demircan/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön