03 / 05 / 2024

SON DAKİKA: 6,2 ve 5,2 şiddetinde deprem!

SON DAKİKA: 6,2 ve 5,2 şiddetinde deprem!

Güney Amerika kıtasının bir parçası olan Arjantin'de, büyüklüğü 6,2 olarak ölçülen bir deprem meydana geldi. Depremin etkisi 568 kilometre derinlikten kaydedildi. 



Güney Amerika ülkeleri Arjantin ve Şili, ardışık depremlerle sarsıldı. İlk belirlemelere göre her iki depremde de can ve mal kaybı yaşanmadı.

ARJANTİN'DE 6,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), Arjantin'de 6,2 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Depremin merkez üssünün, Arjantin'in kuzeyindeki Santiago del Estero şehrinin 130 kilometre kuzeydoğusu olduğu belirtildi. Depremin özellikle derinliği dikkat çekiciydi; 568 kilometre derinlikte meydana gelen depremin etkisi, yer yüzeyine nispeten sınırlı şekilde yansıdı. Şans eseri, ilk verilere göre ne can kaybı ne de mal kaybı yaşandı.

SON DAKİKA: AZ ÖNCE DEPREM OLDU!

ŞİLİ'DE 5,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM!

Arjantin'deki depremden sadece birkaç dakika önce, komşu ülke Şili'de de 5,2 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. USGS, Şili'deki depremin merkez üssünü, Tamarugal eyaletine bağlı La Tirana kasabasının 56 kilometre doğusunda olarak açıkladı. Her iki ülke depremi de sallansa da, ilk tespitlere göre her iki ülkede de can ve mal kaybı yaşanmadı.

Depremlerin ardışık olarak meydana gelmesi, bölgede deprem aktivitesinin ne kadar dinamik olduğunu bir kez daha gösterdi. Bilim insanları, bu tür olayların bölgelerin deprem riskini yeniden değerlendirmek için kullanılabileceğini belirtiyor.

2023-2024 KYK yurt ücretleri belli oldu! KYK burs ücreti ne kadar? İşte KYK yurt ücretleri...
SON DAKİKA DEPREMLER: Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? Son dakika deprem mi oldu? 23 Ağustos 2023!
Gram altın tırmanışa başladı, yatırımcılar şaşkın! Gram, yarım, çeyrek altın kaç TL? 23 Ağustos 2023 altın fiyatları!
Dolar fırtınasına geri sayım başladı! Bugün dolar ne kadar? Euro ve Sterlin kaç TL? Canlı döviz fiyatlarına hemen bakın!

Geri Dön