29 / 04 / 2024

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.



Ankara Valiliği ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu. Konuya ilişkin valilikten yapılan açıklamaya göre, ormanlık alanlarla mesire alanlarında insan ve araç yoğunluğunun çoğalması ve ülke genelinde orman yangınları açısından yüksek risk taşıyan meteorolojik koşulların devam etmesi sebebiyle orman yangınlarıyla mücadele konusunda ilave tedbirler alındığı, tarla çalışmaları, anız yakma, bağ bahçe temizliği, enerji nakil hattı arızaları, çöplerin yakılması, piknik, yıldırım, kasıt, çoban ateşi, ihmal ya da dikkatsizlik neticesinde gelişen orman yangınlarının önüne geçmek için yeni kararların hayata geçirildiği belirtildi.

Son Dakika! Ankara da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Açıklama kapsamında il sınırları içindeki mesire alanları, milli park, tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler 30 Eylül 2023 tarihine kadar yasaklandı. 

Kent sınırları içindeki tüm ormanlık sahalara,  Ankara  Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünce sokak hayvanlarını beslemekle görevlendirilenler ve yetkili kamu görevlileri giriş yapabilecek.

İşte karara ilişkin diğer tüm detaylar...


Geri Dön