14 / 05 / 2024

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Son Dakika! Ankara'da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Ankara sınırları içinde bulunan mesire alanları, milli park ve tabiat parkları hariç olmak üzere, ormanlık alanlara girişler yasaklandı.



Kamping işletmeleri dışında ormanlık alanlarda kamp gerçekleştirilmeyecek ve çadır kurulamayacak. Ormanlarda yetkili idarelerin gözetim ve denetiminde yer alan tabiat parkları, mesire alanları ve milli parklarda söz konusu tarihe kadar idarece belirlenen ocak, barbekü yerleri dışında ateş, mangal, mangal, piknik tüpü, semaver yakılamayacak. Bu alanlara 08.00-22.00 saatleri arasında giriş ve çıkış yapılabilecek fakat belirlenen saatler dışında çadır kurulamayacak ve kamp yapılamayacak.

Ormancılık faaliyetlerinin gereği olarak üretim çalışmalarının devamı, bakım ve onarım, fidan dikme gibi orman idaresinden ihale ya da tahsisli sözleşmelerle iş almış vatandaşlar ile bu çalışmaları denetleme yapan ve kontrol eden orman idaresi personelleri dışındaki kişiler ormanlara giriş ve çıkış yapamayacak.

Seyrek yerleşim yerleri başta olmak üzere orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan seyrek yerleşim yerlerinde, bağ bahçe, anız ve tarla temizliğinden meydana gelen dallar ve bitki örtüsü yakılamayacak ve havai fişek atılamayacak.

Son Dakika! Ankara da ormanlık alanlara girişler yasaklandı!

Orman alanı civarındaki tesisler ile sanayi kuruluşları, orman alanlarını etkileyebilecek her türlü faaliyet sebebiyle oluşabilecek yangın riskine karşı önleyici tedbirleri dikkate alınacak. Enerji nakil hatlarının yapım ve bakımı ile ilgili kuruluşlar hatların özellikle ormanlık bölgelerin geçen alanlarında gerekli bakımları yapılacak, yangın riskine karşı her türlü tedbiri alarak gerektiğinde enerji kesintisi gerçekleştirilecek.

Tüm belediyeler orman içi, orman kenarı ve bitişiğinde yer alan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangına karşı gerekli iş makinelerini hazır bulunduracak.

Demiryolu kenarları, turistik alanlar,  piknik alanları, meskun mahaller, her türlü tesis ve ziraat arazileri gibi özel yangın tehlikesi oluşturan bölgelerin etrafında emniyet yolu ile şerit açılacak.

Kaymakamlıklar ve Orman Bölge Müdürlüğü koordinasyonunda genel kolluk ve orman kolluğundan oluşturulan denetim ekipleri etkin şekilde gözetim ve denetim gerçekleştirilecek.

Muhtemel orman yangınından etkilenebilecek, özel tedbirler alınması gereken yerleşim yerleri, fabrika, kritik yapı, depo ve benzeri yerler tespit edilecek, riskli alanlarda yer alanların ilgili ve yetkilisine kendi tedbirlerini almaları konusunda gerekli bilgilendirme ve uyarılar gerçekleştirilecek.

Gerekli durumlarda ilçe kaymakamlarının emriyle, tüm kamu ve özel sektör imkanları kullanılarak her türlü araç gereçle, Orman Bölge Müdürlüğü'nün koordinasyonunda yangına karşı en etkili olacak müdahale edilmesi sağlanacak.

Belirlenen karar ve önlemlere aykırı hareket edenler hakkında 6831 Sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu uyarınca idari ve adli işlem uygulanacak.

Ev alacaklara son dakika müjdesi: O ilde bahçeli ev satılıyor! Bu tarihe aman dikkat! 

Conatus Villas Existence projesinde hemen teslim fırsatı!

O ilde sanayi tesis alanı imarlı arsa satılacak! İhalesi 14 Temmuz'da!


Geri Dön