Ekonomi

Son dakika: Binlerce vatandaş fatura borcundan kurtuluyor !

Elektrik ve su faturası borcu olan binlerce vatandaşın borçları tamamen silindi. Peki kimler bu fırsattan yararlanacak ? İşte haberin detayları..Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, icrada olan 5 bin 198 aboneye ait 7 milyon 828 bin liralık borcunu sildi

Geçmiş dönem fatura borcu olan binlerce vatandaşa müjde niteliğinde haber duyuruldu. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, icrada olan 5 bin 198 aboneye ait 7 milyon 828 bin liralık borcunu sildi. Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü 5 bin 198 kişiye ait olan ve icra takibine düşen 7 milyon 828 bin lira civarındaki borcu tasfiye etti. Böylece bir çok vatandaşı icra takibinden kurtarmış oldu.



TRHaberin yapmış olduğu habere göre, Fatura borcu olan binlerce vatandaşa müjdeli haber geldi. DİSKİ Genel Müdürlüğü, Resmi Gazetede yayınlanan 7420 sayılı kanun gereği, 15 Ağustos 2022’den önce su abonelerinden kaynaklı 2 bin liranın altındaki alacaklarına yönelik başlattığı icra takipleriyle ilgili çalışmasını nihayete erdirdi. Bu çalışma sonucu borçlu olan binlerce vatandaşların borcu kamu maliyesinden karşılanmış olacak. 

7 MİLYON TL'LİK BORÇ SİLİNDİ 


Destek sağlanacak olan borçların önemli bir kısmı temel ihtiyaçlardan olan elektrik, su gibi aboneliklerden kaynaklanmakta.Buna nazaran yapılan çalışma sonucu 15 Ağustos 2022 itibariyle 5 bin 198 abonenin 2 bin lirayı aşmayan toplam 7 milyon 828 bin 735 lira olduğu tespit edildi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi toplantısında icraya düştüğü tespit edilen alacakların silinmesi kararı alındı. Bu sayede küresel ekonomik kriz en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşlar icralık borçlarından tek kalemde kurtulmuş oldu. 
 Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, vatandaşların icralık olmaması için faturalarını düzenli ödeme yapmaları konusunu dile getirdi,düzenli ödeme yapan vatandaşlara ise teşekkür etti.

DEVLETTEN ELEKTRİK DESTEĞİ

Borcu olan aileler borcundan kurtulurken dar gelirli aileler için konuttan giyime, gıdadan eğitime devletin sağladığı gelir durumlarını belgeleyerek ihtiyaç duydukları alanlarda maddi destek alabilecek. Elektrik faturası desteği almak isteyen aileler Kaymakamlığa bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurabilirler.Bununla birlikte yardım almak isteyen vatandaşlar nüfus cüzdanı ve elektrik faturası ile PTT şubelerine başvurabilirler.

Migros'ta kış meyve sebze ürünlerinde yüzde 25 indirim! İşte 12 Ocak 2023 fiyat listesi...

A101 indirimli aktüel ürünler kataloğunu yayımladı! Fairy bulaşık deterjanı 39 TL'ye düştü! 12 Ocak 2023 fiyat listesi

Devlet Su İşleri yeni ayın ilk müjdesini duyurdu! 19 farklı kadroda 2 bine yakın personel alınacak! DSİ başvuru şartları

Ankara Balık Hali'nde çılgın ucuzluk! Hamsi, palamut, istavrit ne kadar? İşte 12 Ocak 2023 fiyat listesi