Ekonomi

Son dakika! Brent petrol fiyatları yükseliyor! Brent petrolde neler oluyor? İşte brent petrol güncel fiyatı...

Brent petrol fiyatları dün 95,83 dolar seviyesinde işlem görürken yaşanan son dakika gelişmelerinden sonra brent petrol yükselmeye başladı. Peki brent petrol ne kadar oldu? Brent petrolde neler oluyor? İşte son dakika gelişmeler... Druzhba boru hattının güney ayağı üzerinden Rus petrolü sevkiyatı durdu

Brent petrol varil fiyatı son dakika gelişmelerin etkisi ile yükselişe geçti. Druzhba boru hattının güney ayağı üzerinden Rus petrolü sevkiyatı durdu. Bu gelişmeden sonra Brent petrol düne göre 1,05 dolar arttı ve 97,8 dolar oldu.

BRENT PETROLDE NELER OLUYOR?

Rusya, Ukrayna petrol boru hattı operatörü Ukrtrasnafta ile yaşanan ödeme sorunundan dolayı Druzhba boru hattının güney ayağı üzerinden Macaristan, Çekya ve Slovakya'ya petrol sevkiyatını durdurma kararı aldığını duyurdu.

Konuyla ilgili çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre Rus petrol şirketi Transneft, transit geçiş ödemeleri konusunda yaşanan sorun nedeni ile Druzhba boru hattının güney ayağından petrol ihracatını askıya aldı.

 

Kaynaklar, Transneft'in Ukraynalı operatör Uktransnafta'ya ödeme gönderemediğini ifade ediyor. Açıklamada, gerekli ödemelerin gerçekleşmemesi nedeniyle Ukrtransnafta'nın Transneft'e sevkiyat hizmeti sağlamayı durdurduğu ve bu nedenle Rus petrolünün Ukrayna üzerinden Macaristan, Slovakya ve Çekya'ya sevkiyatının da 4 Ağustos itibarıyla durduğu kaydedildi.

Şirketin Drujba hattının diğer kollarındaki sevkiyatının devam ettiği, Belarus üzerinden Polonya ve Almanya yönündeki sevkiyatlarda sorun yaşanmadığı belirtildi.

BRENT PETROL YÜKSELİYOR SON DAKİKA!

Brent petrol varil fiyatı dün 95,83 dolardsan işlem görürken şu sıralar 1,05 artışla 97,8 dolar oldu. 
ICE'de Brent petrolünün varil fiyatı Druzhba'dan Rus petrolü akışının durduğu haberleri ile düne göre 1,05 dolar arttı ve 98 doları geçti.

İran petrolünün yakın zamanda uluslararası pazarlara dönebileceği beklentisi ICE'de Brent petrolünün varil fiyatını bu sabah 94 dolara kadar gerilemesine neden olmuştu. 

GÜNCEL AKARYAKI FİYATLARI SON DAKİKA!

İstanbul Motorin (Mazot) litre fiyatı: 23.41 LİRA 
Ankara Motorin (Mazot) litre fiyatı 23.46 LİRA 
İzmir Motorin (Mazot) litre fiyatı 23.52 LİRA 

 

9 AĞUSTOS GÜNCEL BENZİN FİYATLARI

İstanbul Benzin litre fiyatı: 20.06 LİRA
Ankara Benzin litre fiyatı: 20.17 LİRA
İzmir Benzin litre fiyatı: 20.17 LİRA

9 AĞUSTOS GÜNCEL LPG FİYATLARI

İstanbul LPG (Otogaz) litre fiyatı: 11.35 LİRA
Ankara LPG (Otogaz) litre fiyatı 11.37 LİRA
İzmir LPG (Otogaz) litre fiyatı 11.04 LİRA

Brent petrol düşüyor! Akaryakıt fiyatlarına yarın indirim geliyor! Benzin, motorin ve LPG kaç lira olacak?

Brent petrol düşmeye devam ediyor! Gözler akaryakıt indiriminde! Benzin, mazot ve LPG'ye indirim gelecek mi?

Benzinde son durum ne? 7 Ağustos benzin fiyat listesi..