13 / 05 / 2024

Son dakika…  Cumhurbaşkanlığı kararı…. Kredi borçları 6 ay ertelendi!

Son dakika…  Cumhurbaşkanlığı kararı…. Kredi borçları 6 ay ertelendi!

Milyonlarca borçlu vatandaşı ilgilendiren son dakika haberi geldi. Cumhurbaşkanlığı kararıyla kredi borçları 6 süresince ertelendi. İşte detaylar…



Kararda yer alan borçlardan, vadesi henüz gelmemiş olan söz konusu borçlar, 6 şubattan geçerli olacak şekilde 6 ay içinde dolacak olan veya 6 Şubat tarihinde vadesinden itibaren 90 günlük bekleme süresi içinde bulunan kredi borçları, başvuru şartı aranmadan vadesinde ilgili mevzuatına göre faiz tahakkuk ettirilerek vade tarihinden başlayarak 6 ay süreyle ertelenecek.

DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ VERİLECEK

Borçların faizi ise Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanacak. Kredi itfa tablosu çerçevesinde, kalan tüm taksitler de 6 ay ötelenecek. Borçları ertelenen esnaf ve sanatkarlar için talepleri halinde düşük faizli kredi kullandırılmasına yönelik kararlar kapsamında, Banka tarafından erteleme süresinde düşük faizli kredi de verilebilecek.  Ertelemeye tabi borcu bulunan vatandaşlara ayrıca, kredi açılmasını engelleyen hükümler uygulanmayacak.

Son dakika…  Cumhurbaşkanlığı kararı…. Kredi borçları 6 ay ertelendi!

Bu kararın yayımlandığı tarihten başlamak üzere, ertelenen krediler için erteleme süresi sonuna kadar takip işlemi yapılmayacak.  Halk Bankasının ertelenen kredilerden oluşacak gelir kayıpları, esnaf ve sanatkarlar için Banka tarafından esnaf ve sanatkar kredilerine verilen cari kredi faiz oranı dikkate alınarak hesaplanacak.

Son dakika.... Devlet, başvurana koşulsuz şartsız 15 bin lira ödeyecek! Başvuru süresini kaçırmayın!

Milyonları ilgilendiriyor! İşte EYT'yi beklemeden erken emekli olmanın yöntemi!

Carrefoursa’da 32’li tuvalet kağıdı 64 lira birden ucuzladı! Bitmeden yetişin! 13 Şubat 2023 Fiyat Listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön