28 / 04 / 2024

Son dakika…  Cumhurbaşkanlığı kararı…. Kredi borçları 6 ay ertelendi!

Son dakika…  Cumhurbaşkanlığı kararı…. Kredi borçları 6 ay ertelendi!

Milyonlarca borçlu vatandaşı ilgilendiren son dakika haberi geldi. Cumhurbaşkanlığı kararıyla kredi borçları 6 süresince ertelendi. İşte detaylar…



Türkiye’yi sarsan depremlerin ardından Cumhurbaşkanlığından yeni bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanlığı kararıyla,   depremden zarar gören esnaf ve sanatkarların kredi borçları 6 ay süreyle ertelendi.

Esnaf kredi ve kefalet kooperatifleri kefaletiyle alınmış olan veya doğrudan şahsi olarak Halkbank'tan kullanılan düşük faizli kredi borçlarını kapsayan karar ile, Halk Bankası'na ödenecek kredi borçları, 6 ay süreyle ertelendi.

FAİZİ HAZİNE KARŞILAYACAK

Ertelemeden doğacak faiz miktarının ise Hazine’den karşılanacağı bildirildi.

Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanmasının ardından 6 Şubat tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

 Son dakika…  Cumhurbaşkanlığı kararı…. Kredi borçları 6 ay ertelendi!

Depremin vurduğu 10 ilde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarları kapsayan karar ile, Halkbank tarafından verilen ve  bölge birliklerine ortak olan esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri (ESKKK) kefaletiyle ya da doğrudan alınan düşük faizli kredi kullandırılmasına yönelik kararlar kapsamındaki kredi borçlarının ertelenmesi hakkında usul ve esaslar belirlendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön