Son Dakika! Emekli maaşında en düşük tutar değişti! Zamlı emekli maaşları ne zaman yatacak?
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba kanun teklifiyle en düşük emekli maaşının 2 bin 500 TL’den 3 bin TL’ye çıkarılmasına kamuoyunda tepkiler gelmişti. 500 liralık artışın az bulunması üzerine TBMM'de emekli maaşlarıyla ilgili son dakika değişikliğine gidildi. İşte ayrıntılar...En düşük emekli maaşına 500 lira zamla 2 bin 500 liradan 3 bin liraya çıkaran torba kanun teklifi TBMM'de yeniden görüşüldü
Emekli maaşlarına zam çalışmasını görüşen TBMM'de son dakika değişikliğine gidildi. En düşük emekli maaşına 500 lira zamla 2 bin 500 liradan 3 bin liraya çıkaran torba kanun teklifi TBMM'de yeniden görüşüldü. Kamuoyunda 500 liralık artışa gelen tepkiler nedeniyle maaşlardaki artışa yeni bir zam verildi. Sunulan önergeyle emekli maaşlarındaki en düşük tutara yeni düzenleme yapıldı.
2 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşı 3 bin 500 liraya çıkacak.
Emekli maaşlarına 500 liralık artış yüzde 20'lik bir zamma denk geliyordu.
TÜİK verilerine göre enflasyon yüzde 73,5, ENAG’a göre ise yüzde 160 seviyesinde hesaplanmıştı.
Gıda enflasyonunun yüzde 91,6 olarak çlçüldüğü son dönemde altı aylık enflasyonun da Haziran verilerinin açıklanmasıyla enflasyonun yüzde 75'i aşması bekleniyor.
Tüm bu gelişmeler ışığında emeklilerin asgari düzeydeki maaşının 2 bin 500 TL’den 3 bin liraya yükseltileceği açıklanmıştı.
Yeni düzenlemeyle emekli maaşlarına artış oranı 1000 lira olarak belirlendi.
Emekli maaşlarının alt sınırını 2 bin 500 liradan üç bin liraya çıkarılmasını içeren torba teklif dün TBMM'ye akşam saatlerinde sunulmuştu. Öte yandan Cumhurbaşkanı maaşına endeksli olan emekli milletvekilleri ile eski TBMM başkanları, cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanların maaşlarının hesaplanma yöntemi, 9000 ek gösterge rakamına göre hesaplanarak temmuz itibariyle zamlanacaktı ancak Erdoğan maaşıan zam önerisini geri çektirdi.
Öte yandan torba teklifte dikkat çeken bir düzenleme de yer almıştı.
İKTİDAR DEĞİŞİMİ SÖZ KONUSU OLURSA MAAŞLARI KORUNACAK!
TBMM'ye sunulan teklifte AK Parti iktidarının değişmesi durumunda olası görevden alınmalara karşı bir düzenlemeye teklifte yer verildi. Söz konusu düzenlemeye göre; olası kadro değişikliğinde görevden alınabilecek TBMM üst yöneticileri, yine TBMM çatısı altında güvenceli ve maaşı yüksek kadrolara getirilecek. TBMM’de genel sekreter ve yardımcısı olarak görev yapanlar görevden alındıklarında başkan baş müşaviri kadrolarına, TBMM İdari teşkilatında başkan olarak görev yapanlar görevden alındıklarında başkan müşaviri kadrolarına, başkan yardımcısı olarak görev yapanlar ise görevden alındıklarında başkan müşaviri kadrolarına atanması söz konusu olacak.
Düzenlemeye tepki gösteren CHP İstanbul milletvekili, "Gittiğinizde şimdiden belli oldu. Belli mevkilere getirdiğiniiz belli makamlara oturttuğunuz isimlerin yüksek maaşlı işlerde kalmasını garanti almaya çalışmanızdan belli. Gidişe yönelik hazırlık yapıyorsunuz" ifadelerini kullandı.
Ukrayna Limanı'ndan yola çıkan ilk Türk yük gemisi Zonguldak'a ulaştı
Ünlü ekonomistten 3 kıyamet senaryosu: Küresel piyasalarda tedirginlik had safhada
TOKİ yeni sosyal konut kampanyasını duyurdu: Bu illerde 120 180 ve 240 ay vade seçeneğiyle satılacak
Mercedes tek şarjla 1200 km yol giden otomobil üretti! Elektrikli otomobil dünyasında devrim
En düşük emekli maaşının kaç lira olacağı hesaplandı! Maaşlar ne zaman hesaplara yatacak?
Asgari Ücret Komisyonu'nun önündeki ek zam miktarı ve hesaplanan miktar belli oldu!