29 / 04 / 2024

Son dakika! EYT nihayet Meclis’e sunuldu! AK Parti’den peş peşe 4 madde açıklaması geldi!

Son dakika! EYT nihayet Meclis’e sunuldu! AK Parti’den peş peşe 4 madde açıklaması geldi!

Bu sene emekli olacaklarla birlikte yaklaşık 4 milyon kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ile ilgili nihai haber nihayet geldi ve düzenleme TBMM’ye sunulurken, AK Parti’den de çok önemli açıklamalar peş peşe geldi.



Konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammed Emin Akbaşoğlu, cuma günü son şekli veririlen EYT düzenlemesinin TBMM Başkanlığı'na sunulduğunu bildirdi.

Akbaşoğlu açıklamasında prim gün sayısını dolduranların kendi mevzuatı çerçevesinde emekli olabileceğini vurgulayarak, düzenlemenin 4 maddeden oluştuğunu anlattı.

DÜZENLEME 4 MADDEDEN OLUŞUYOR

Düzenlemenin 4 maddeden oluştuğunu vurgulayan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, özetle şunları kaydetti:

Son dakika! EYT nihayet Meclis’e sunuldu! AK Parti’den peş peşe 4 madde açıklaması geldi!

-Tarihi bir gün yaşıyoruz. EYT ile ilgili kanun teklifimizi arkadaşlarımız şu an Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sunuyor.

-Bu teklifte üç şeyi düzenliyoruz ve  4 maddeden oluşan, EYT’ye has yalın bir teklif oluşturduk.

-Özellikle EYT platformlarımız yaş şartının kaldırılmasını talep etmişlerdi ve ilk düzenlememiz bu konuda oldu.

-Mevzuata göre prim gün sayısını ve çalışma süresini dolduran herkes kendi mevzuatı çerçevesinde istisnasız emekli olma hakkı kazanacak ve bu hak, 9 Eylül 1999 tarihi öncesi sigortalı olan çalışanlar için geçerli olacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön