28 / 04 / 2024

Son dakika! AK Parti'den emeklilere ek zam açıklaması!

Son dakika! AK Parti'den emeklilere ek zam açıklaması!

Emeklilerin merakla beklediği yeni zamlarla ilgili olarak AK Parti'den son dakika açıklaması geldi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Etki analizleri, bütçe imkanları değerlendiriliyor" ifadelerini kullandı.



Memur ve memur emeklilerinin yüzde 49,25'lik maaş artışına karşın, işçi ve Bağkur emeklilerinin zam oranının 37,57'de kalması kamuoyunda büyük beklentilere neden olmuştu.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, TBMM'de gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda emekli aylıklarına iyileştirilme yapılmasına yönelik çalışmalara ilişkin de önemli açıklamalar yaptı.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Etki analizleri, bütçe imkanları değerlendiriliyor. Şu an bu konu ile ilgili oran verme imkanım yok. Bu değerlendirmelerin hepsini bakanlıklarımız yapıyorlar. 

Oran analizlerini bir bütün şeklinde değerlendirmemiz lazım. Ama ortaya çıkan net bir şey olmadığı için bir şey söyleme imkanım yok." 

Son dakika! AK Parti den emeklilere ek zam açıklaması!

BU HAFTA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A SUNULACAK

Sözcü'de yer alan habere göre beklentiler üzerine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz koordinasyonunda çalışmalara başlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Hazine ve Maliye bakanlıkları söz konusu düzenleme için hazırlıklarını tamamladı.

Mevcutta 7 bin 500 Türk Lirası olarak uygulanan en düşük emekli aylığının yükseltilmesine yönelik farklı senaryoların da yer verildiği çalışma, gelecek hafta gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak.

Kabinedeki değerlendirmelerden sonra neticelendirilecek olan çalışma, kamuoyuyla paylaşılacak ve yasalaşması için Meclis'e sevk edilecek. 

Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek teklif, komisyon sürecinin ardından TBMM Genel Kuruluna sevk edilecek. SSK ve Bağkur emekli aylıklarına iyileştirme yapılmasına ilişkin düzenlemenin ise Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde kararlaştırılmasının ardından komisyon sürecinde teklife eklenmesi bekleniyor.

Kabine Toplantısı'nın emekli maaşı zammı gündemi şu şekilde:

-En düşük emekli maaşı için tutar belirlenecek
-Refah payı ve kademeli zamlar değerlendirilecek
-Maaş artışı düşük gelir grubunu gözetilerek yapılacak
-Maaş artışının bütçe disiplini ve ücret artışı-enflasyon artışı döngüsüne etkisi masaya yatırılacak

Emekliye refah payı için son kararı Kabine Toplantısı sonrası Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın vermesi bekleniyor Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde emekli maaşı zammı için rakamların kararlaştırılmasından sonra komisyon sürecinde ve Genel Kurul sürecinde bu düzenlemenin yasaya eklenmesi bekleniyor.

İnşatta usta maaşı 150 bin TL'yi gördü, müteahhitler işçi bulamıyoruz diye isyan etti!

Dolar yükselecek mi, altın almak için doğru zaman mı? İslam Memiş tek tek açıkladı!

6 misli kira talebi kepenk indirtti! Bir lokanta daha fahiş kira artışı mağduru oldu!

 


Geri Dön