29 / 04 / 2024

Son dakika! Fındıkta 2 milyar dolardan fazla ihracat geliri hedefleniyor!

Son dakika! Fındıkta 2 milyar dolardan fazla ihracat geliri hedefleniyor!

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz Gürsoy yaptığı açıklamada hedeflerinin 280 bin ton fındık ihraç etmek olduğunu ve 2 milyar dolardan fazla ihracat geliri hedeflendiğini söyledi.



Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz Gürsoy Anadolu Ajansı muhabirine, 2023-2024 fındık ihraç sezonunun 1 Eylül 2023 tarihinde başlamasından sonra hazırlıklarını tamamlamış olan firmaların birçok ülkeye ürün gönderdiğini dile getirdi.

Konuyla ilgili olarak verilen detaylara göre, geçen sezon 1 milyar 795 milyon 189 bin 783 dolar karşılığında 298 bin 557 ton fındık satıldığını söyleyen Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz Gürsoy, bu sezon miktarda az da olsa düşüş, döviz girdisinde de yükselme beklediklerini kaydetti.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz Gürsoy konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 31 Ağustos 2024 tarihinde tamamlanacak olan sezonun güzel başladığını, geçmiş sezonlarda olduğu gibi bu sezon da yaklaşık olarak 120 ülkeye fındık ihraç edilmesinin beklendiğini dile getirdi.

<#resim2

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yeni sezonun ilk ayının tamamlanmak üzere olduğunu kaydeden Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz Gürsoy, ilk hedeflerinin sezon sonu itibarıyla 280 bin ton fındık ihraç etmek olduğunu belirterek diğer ülkelerdeki fındık fiyatları yükselirse ihracatların geçen sezonunun rakamlarını yakalayabileceğini söyledi.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz Gürsoy ayrıca açıklamasında  bu sezon sonunda fındık ihracatından 2 milyar doların üzerinde kazanç beklediklerini de söyledi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KFMİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz Gürsoy ayrıca açıklamasında Türkiye'nin her sene Avrupa Birliği ülkeleri başta olacak şekilde  Amerika, Hindistan ve Avusturalya'nın da aralarında bulunduğu ortalama 120 ülkeye fındık ihraç ettiğini de sözlerine ekledi.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kiracı cama satılık ilanı astırmama hakkına sahip mi? Kiracılı ev satılırsa ne olur? 

ŞOK Marketten dev kampanya: Cumartesi günü akıllı saat ve oyun konsolu peşin fiyatına 6 ay taksitle satışa çıkıyor!

Togg'a bir faiz zammı daha geldi! 2 Ekim itibariyle resmen değişecek


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön