26 / 06 / 2024

Son dakika haberi! Emekliye 507 TL yeni yıl zammı! 

Son dakika haberi! Emekliye 507 TL yeni yıl zammı! 

12.3 milyonu aşkın SSK ve Bağ-Kur emeklisinin büyük merakla beklediği ocak zammı netleşmeye başladı. Yılın ikinci yarısındaki enflasyon oranlarının baz alınarak hesaplandığı yeni ocak zammı için sadece tek bir enflasyon verisi kaldı...



SSK ve Bağ-Kur emeklisinin Ocak ayında maaşları 2020'nin ikinci 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında artırılacak. Beklenti anketindeki enflasyon tahminine göre zam yüzde 7.96 olurken, maaşlarda 507 TL artış görünse de zam oranları 4 ocakta netliğe kavuşmuş olacak. En düşük emekli maaşı ne kadar? Emekli maaşları ocak ayında ne kadar oalcak? İşte detaylar...

Son dakika haberi! Emekliye 507 TL yeni yıl zammı! 

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Temmuz-Kasım enflasyonu yüzde 7.02 olarak gerçekleşti. Kesin veri için geriye sadece Aralık ayı enflasyon verisi kaldı. Merkez Bankası'nın beklenti anketindeki enflasyon tahminine göre ise SSK ve Bağ- Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 7.96'yı bulacak.

Son dakika haberi! Emekliye 507 TL yeni yıl zammı! 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; bu tahmin gerçekleşirse, gelirlerde 507,48 liraya varan artış yaşanacak. En yüksek aylık net 6 bin 375 lira 37 kuruştan 6 bin 882 lira 85 kuruşa çıkacak. 5 aylık enflasyon yüzde 7.02 olurken, zammın belli olması için geriye sadece Aralık ayı verisi kaldı.

Son dakika haberi! Emekliye 507 TL yeni yıl zammı! 

Müjde! En düşük emekli maaşı 2 bin 410 lira olacak!

2021 emekli ve memur zammı ne kadar olacak?

Erken emekli olmanın formülü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön