28 / 04 / 2024

SON DAKİKA! Kandilli Rasathanesi duyurdu: Malatya'da korkutan deprem

SON DAKİKA! Kandilli Rasathanesi duyurdu: Malatya'da korkutan deprem

Son dakika deprem haberleri. Malatya bir süredir depremlerle sarsılıyor. Son olarak Kandilli Rasathanesi'nin açıkladığı bilgilere göre; 19:47'de yeni bir deprem daha oldu. İşte detaylar...



Bir süredir Malatya artçı depremlerin etkisinde. Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Malatya'nın farklı noktalarında zaman zaman irili ufaklı depremler olmaya devam ediyor. Kandilli Rasathanesi'nden gelen bilgilere göre bugün 19:47'de Malatya bir kez daha sallandı. Merkez üssü  Malatya'nın Yazıhan ilçesi olan depremin büyüklüğü ise 3.3 olarak açıklandı. Ayrıca deprem yerin 1.1 km altında gerçekleşti.

DEPREM ANINDA YAPILMASI GEREKENLER

Deprem anında yapılması gerekenler, can güvenliğinizi sağlamak ve olası riskleri minimize etmek için önemlidir. İşte deprem anında yapmanız gerekenler:

Sakin Olun: Deprem anında panik yapmak yerine sakin kalın. Bu, doğru kararlar almanıza yardımcı olur.

Kapalı ve Güvenli Bir Yere Girin: Eğer kapalı bir binadaysanız, duvarlardan ve camlardan uzak, en güvenli yerlere gitmeye çalışın. Masa veya masanın altına saklanmak, başınızı ve boyununuzu korumanıza yardımcı olabilir. Kapı girişlerinden ve pencere yanlarından uzak durun.

Açık Alanda İseniz: Açık alanda bulunuyorsanız, düşen cisimlere karşı kendinizi koruyun. Ağaçlardan, binalardan ve elektrik direklerinden uzak durun.

Asansör Kullanmayın: Deprem anında asansör kullanmaktan kaçının. Asansörler sıkışabilir ve sizi tehlikeli bir durumda hapsolabilirsiniz.

Binalardan Uzaklaşın: Eğer kapalı bir alanda değilseniz, binalardan ve yapılarından uzaklaşmaya çalışın. Çatı kiremitleri, camlar ve bina dışı cisimler düşebilir.

Otomobil İçindeyseniz: Eğer araçta iseniz, hemen durun, camları kapatın ve dışarıda elektrik tellerinden, binalardan veya ağaçlardan uzak durun. Yol kenarına park edin ve trafiği engellemeyin.

Telefonları Kullanmayın: Deprem anında telefon hatları yoğun olabilir. Acil durumlar için kullanılacaksa kısa mesajları tercih edin.

Yangın ve Gaz Kaçağı Kontrolü: Deprem sonrası olası yangınları kontrol etmek ve gaz kaçağı riskini azaltmak için dikkatli olun. Açık ateş veya kibrit kullanmayın.

Acil Durum Çantası: Bir acil durum çantası hazırlayın. İçine ilaçlarınız, su, yiyecek, el feneri, pil, radyo ve temel ilk yardım malzemeleri ekleyin.

Takip ve Bilgilendirme: Deprem sonrası yetkililerin talimatlarını takip edin ve güncel bilgilere ulaşmak için radyo veya televizyonu kullanın. Ayrıca aileniz ve yakınlarınızın güvende olduğunu bildirin.

Hasar Tespiti: Deprem sonrası bina ve evinizi kullanmadan önce hasar tespiti yapın. Binanız güvensizse, içeriye girmeyin.

Sosyal Medya ve Telefon: Depremin ardından sosyal medya ve telefon hatları yoğun olabilir. İletişim kurmak için metin mesajları gibi alternatif iletişim yöntemlerini kullanın.

Unutmayın ki deprem anında alınan doğru önlemler, hayat kurtarabilir. Kendinizi ve sevdiklerinizi korumak için bu talimatları dikkate alın.

Sakarya'da su faturalarında yeni dönem

Özgür Demirtaş'tan akaryakıt tahmini: 'Rekorun rekoru kırılacak'

SON DAKİKA! 3.5 şiddetinde deprem!


Geri Dön