03 / 05 / 2024

Son dakika! Merkez Bankası, nakit avans kararından geri adım attı!

Son dakika! Merkez Bankası, nakit avans kararından geri adım attı!

Merkez Bankası, kredi kartıyla nakit avans çekimine uygulanacak menkul kıymet tutma zorunluluğu kararından vazgeçti. TCMB bankalara gönderdiği yazı ile nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesaplarınının menkul kıymet zorunluluğundan muaf tutulduğunu bildirdi.



Merkez Bankası, nakit avans ve kredili mevduat hesabına ilişkin düzenlemelerde geri adım attı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) bankalara talimat göndererek, kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde hiçbir sınırlama uygulanmayacağını bildirdi.

TCMB dün kredi kartıyla yapılan nakit avans çekimi ve kayum atamalarına ilişkin yeni bir düzenlemeye gittiğini duyurmuştu. Bu düzenlemeler ile birlikte kredi kartı belirli bir limitin üzerinde olanlar için kredi kartı aracılığıyla gerçekleştirilen nakit çekim ve kuyum harcamalarının kredi türüne yüzde 30 oranında menkul kıymet tesisine tabi olması şartı getirilmişti. Karar sonrası bazı bankalar kredi kartına nakit avans çekimini kapattığını müşterilerine duyurmuştu. Kredi kartına nakit avans çekimi veya taksitli nakit avans maliyetleri aylık bazda yüzde 1,36 faiz ile vatandaşlara Türk Lirası cinsinden en düşük borçlanma imkanını sağladığı için son aylarda yoğun bir talep görüyordu. Özellikle seçim öncesinde bireysel talebin en yüksek olduğu borçlanma kanallarından biri haline geldiği belirtiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön