23 / 07 / 2024

Son dakika! Merkez Bankası, nakit avans kararından geri adım attı!

Son dakika! Merkez Bankası, nakit avans kararından geri adım attı!

Merkez Bankası, kredi kartıyla nakit avans çekimine uygulanacak menkul kıymet tutma zorunluluğu kararından vazgeçti. TCMB bankalara gönderdiği yazı ile nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesaplarınının menkul kıymet zorunluluğundan muaf tutulduğunu bildirdi.




Merkez Bankası böylece dünkü kararıyla menkul kıymet tesisi uygulamasının kapsamını genişletmişti. Ticari kredilerin yanı sıra tüketici kredilerini de bu kapsama dahil etmişti. Merkez Bankası bugün sektörde oluşan tepkiler üzerine yeni bir talimat daha göndererek düzenlemelere açıklık getirdi. Bankalara gönderilen talimata göre, kredi kartından nakit avans kullanımı ve kredili mevduat hesabı kredilerinde hiçbir sınırlamanın uygulanmayacağı belirtildi.

Merkez Bankası’nın yeni düzenlemesinin ardından dün sektörde bazı bankaların kredi kartına nakit avans çekimini müşterilerine kapatması ve gelen yoğun şikayetler üzerine ise bu düzenlemede geri adım atıldı. TCMB’den bankalara gönderilen yazı ile Menkul Kıymet Tesisine İlişkin Uygulama Talimatı'nda, nakit avans, kredili mevduat hesabı kredileri ve kuyum harcamalarının makro ihtiyati tedbir uygulamalarından muaf tutulacağı bilgisi verildi.

Bankalara gönderilen yazıda, bireysel kredi kartları vasıtasıyla yapılan kuyum harcamaları ve nakit çekimlerinin kredi türüne göre menkul kıymet tesisinden hariç tutulmasının uygun olacağının değerlendirildiği belirtildi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön