Ekonomi

Son dakika! Petrolün varili kritik seviyeye düştü: Rusya petrol üretimini azaltıyor!

Petrolün varilinde son dakika gelişmeleri yaşanıyor. ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından yaptırımlar uygulanan Rusya yaşanan lojistik sorunlar nedeniyle petrol üretiminin mart ayına göre yüzde 5 azalacağını aktardı ve petrolün varil fiyatı kritik seviyeye düştü. Petrolün varil fiyatında son dakika... Petrolün varili saat 22:11 itibariyle kritik seviye olan 100 dolar seviyesinde işlem görüyor

Rusya Ukrayna Savaşı nedeni ile küresel petrol piyasalarında oluşabilecek tedarik sıkıntılarını gidermeye yönelik güvence vermek amacı ile acil durum rezervlerinden 120 milyon varil petrolü daha açacağını açıklamasının ardından sert düşüş yaşadı. Petrolün varili saat 22:11 itibariyle kritik seviye olan 100 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Petrolün varil fiyatı dün 107,79 dolardan işlem görürken bugün Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) acil rezervlerden 120 milyon varil petrol açacağını açıklamasının hemen ardından 101 dolar seviyesinde işlem gördü. Gün içerisinde aşağı yönlü haret eden petrolün varili bugün saat 19:01 itibariyle 99,04 dolar seviyesine kadar geriledi. Şu an saat 22:11 itibariyle petrolün varil fiyatı kritik seviye olan 100 dolardan işlem görüyor. 

Petrolün varili neden düştü? Petrol fiyatlarında neler oluyor? İşte son dakika gelişmeleri...

 

 

PETROLÜN VARİLİ NEDEN DÜŞTÜ?

Petrolün varilinde sert düşüş gerçekleşti. Petrolün varilinde düşüşe neden olan gelişmeler ise şu şekilde; İngiltere'nin en büyük bankası olan Sberbank'ın tüm varlıklarını dondurma kararı ve İngiliz firmalarının Rusya'ya tüm yeni dış yatırımlarını yasaklamasına yönelik kararı petrol fiyatlarını aşağı çekti.

Öte yandan Rusya'nın petrol üretme ve ihraç etmesini azaltmak için petrol arıtma ekipmanları ve katalizörlerinin ihracatının yasaklanacağı bilgisi geldi. Rusya lojistik sorunları nedeniyle, Rus petrolünün bu ay içerisinde yüzde 5 düşmesi bekleniyor. Tüm bu gelişmeler petrol fiyatlarındaki baskıyı hafifleterek varil fiyatını aşağı çekti. 

Geçtiğimiz haftalarda Rusya Başkanı Putin'in dost olmayan ülkelere doğal gazı Rus Rublesi üzerinden satacağı yönündeki açıklamalarından sonra petrol fiyatları ivme kazanmıştı, petrol fiyatları yükselmiş, herkes petrolün varilinin ne olacağını merak ediyordu? Gelinen son nokta ise; Rusya'ya yaptırım haberleri tek tek gelmeye devam ediyor. İngiltere Rus kömür ve petrole bağımlılıklarını sona erdireceğini açıklarken, Rusya için önemli olan demir çelik ithalatı da yasaklandı.

Petrolün varil fiyatı düştü! Petrolün varili bugün ne kadar?

Petrolün varili bugün ne kadar? 6 Nisan 2022 petrolün varil fiyatı