06 / 05 / 2024

Son dakika! Toplu taşımaya zam geldi: Metro ve otobüs ücretleri arttı

Son dakika! Toplu taşımaya zam geldi: Metro ve otobüs ücretleri arttı

Artan akaryakıt fiyatları sonrası toplu taşıma ücretlerine peş peşe zamlar yapılmaya başladı. İzmir'in ardından o şehirde de toplu ulaşım zamlandı. İşte yeni tarife...



Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iştiraki olan BURULAŞ, toplu ulaşıma zam yaparak metro ve otobüs ücretlerini arttırdı. Yarından itibaren geçerli olacak düzenlemeyle birlikte Bursa'da toplu taşıma fiyatları önemli ölçüde yükseldi.

BURULAŞ toplu ulaşıma zam yaptı, Bursa'da metro ve otobüs ücretleri arttı


Metro biniş ücretleri büyük bir oranda artış gösterdi. Metro tam bilet fiyatı 8,15 TL'den 12 TL'ye, indirimli bilet fiyatı ise 7,50 TL'den 10,50 TL'ye yükseldi. Ayrıca, uzun hatlarda yapılan tam biniş ücreti 9,40 TL'den 13,50 TL'ye çıkarıldı. Öğrenciler için ise metro ücreti 3,75 TL'den 6 TL'ye yükseldi.

Metrodaki zamla birlikte, Bursa'da toplu ulaşımın maliyeti önemli ölçüde artarken, vatandaşlar zam kararına tepki gösteriyor. Yapılan zamlara akaryakıt fiyatlarının artması sebep olarak gösteriliyor. 

İzmir’de de toplu taşımada fiyatlar değişti

İzmir Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), artan akaryakıt fiyatları nedeniyle toplu ulaşım ücretlerine yüzde 48 oranında zam yaptı.  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne ait toplu taşıma araçlarına binen yolcular bundan sonra daha yüksek ücretler ödeyecekler.

Zamların sebebi artan akaryakıt fiyatları

Alınan kararla birlikte, İzmir'de belediyeye ait toplu taşıma araçlarına ilk biniş ücreti 8,78 TL'den 13 TL'ye yükseldi. Bu zammın sebebi olarak da akaryakıt fiyatlarındaki artış gösteriliyor. Yolcuların daha fazla ücret ödemeye başlaması, ulaşım maliyetlerinin artması ve vatandaşların günlük hayatını etkilemesi bekleniyor.

Ayrıca, toplu ulaşımda kullanılan aktarma ücretlerine de önemli oranda zam yapıldı. İlk aktarma ücreti 3,5 TL'den 6,5 TL'ye, ikinci aktarma ücreti ise 2 TL'den 3,26 TL'ye yükseldi. Öğrenci bileti fiyatı da 3 TL'den 5,14 TL'ye çıkarıldı.

Kredi kartı kullananlar dikkat! BBDK yasakladı: O harcamalara taksit yapılamayacak
 

SGK duyurdu: Çift maaş alma imkanı

Kandilli Rasathanesi ve AFAD duyurdu: Düzce'de korkutan deprem! Büyüklüğü...

 


Geri Dön