10 / 05 / 2024

Toplu Taşımaya Zam! 15 Mart İtibariyle 6,5 Lira…

Toplu Taşımaya Zam! 15 Mart İtibariyle 6,5 Lira…

Artan akaryakıt ücretleri üzerine toplu taşımaya zam yapılmamasını protesto eden Ankara özel halk otobüsü ve minibüsçüler esnafı, istediğini aldı. 15 Mart 2022 itibariyle tam kişi başı 6,5 lira oldu…



Toplu ulaşım araçlarının eylem yaparak kontak kapatması sonucunda  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'ne (ABB) bağlı Elektrik Gaz Otobüs (EGO) Genel Müdürlüğü ek seferler düzenlemişti. 3 binin üzerinde toplu ulaşım aracının trafiğe çıkmaması üzerine Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın toplu taşıma ücretlerine zam teklifi kabul edildi.

Ankara özel halk otobüsleri (ÖHO), özel toplu taşıma araçları (ÖTA) ile ANKARAY, metro ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Elektrik Gaz Otobüs (EGO) otobüslerinde uygulanmak üzere gündeme getirilen yüzde 44'lük zam kabul edildi.

Toplu Taşımaya Zam! 15 Mart İtibariyle 6,5 Lira…

Son dönemlerde arka arkaya artan akaryakıt zamları dolayısıyla toplu taşıma ücretlerine de zam gelmesi gerektiğini savunan özel halk otobüsü, minibüs ve dolmuş şoförlerinin talebi karşılık buldu. UKOME genel kuruluna sunulup kabul edilen zam teklifine göre tam biniş fiyatı 4,5 liradan 6,5 liraya çıkarıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön