Altın & Gümüş

Son dakika...Altın için dehşete düşüren rakam şimdi açıklandı! Yatırımcıların gözleri yerinden fırladı

Altın fiyatları yatırımcıların ilgi odağında olmaya devam ederken dünyaca ünlü analistlerden son dakika altın tahmini geldi.  Dünyaca ünlü analistler altın için öyle bir tahminde bulundu ki görenleri gözleri yerinden fırladı

Yatırımcılar ''altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? sorularını araştırırken son dakika altın tahmini geldi. Dünyaca ünlü analistler altın için öyle bir tahminde bulundu ki görenleri gözleri yerinden fırladı. İşte o son dakika altın yorumu..

ALTIN İÇİN DEHŞETE DÜŞÜREN TAHMİN...

Altın fiyatları son haftalarda sert düşüş yaşarken yatırımcılar endişeli şekilde takip ediyor. Dünyaca ünlü  TD Securities ekonomistleri, ons altın fiyatlarının 1.675 dolar seviyesinin altına düşmesini bekliyor.

Darin Newsom Analysis’in başkanı Darin Newsom altın ve dolar ile ilgili şu ifadeleri kullandı:, “Dolar çok güçlü ve bazı kârların kısa vadede altını desteklemesi mümkün.  Fakat yatırımcıların hala ABD dolarına sahip olmak istedikleri gerçeğini göz ardı edemezsiniz. Çünkü onu piyasadaki en güvenli varlık olarak görüyorlar. Nihayetinde altın sıkıştı. Bu nedenle, dolar rallisini istikrarsızlaştıracak bir şey görene kadar altın yatırımcıları çoğunlukla kenarda kalacak.”

Altın fiyatlarındaki düşüşün altındaki nedenleri tek tek açıklayan analisteler, dünya genelindeki ekonomik gelişmeleri işaret etti ve  makroekonomik veriler önde gelen ekonomilerde yavaşlamanın sürdüğüne dikakt çekti. Salgın ve savaş gibi devam eden risklerin dikkate alındığında resesyon endişeleri altın fiyatları üzerinde baskya neden oluyor. 

Öte yandan bu konudaa enflasyon ve resesyon ikilemi arasında kalan merkez bankalarının vereceği kararlar ve yetkililerin yönlendirmeleri, yatırımcı fiyatlamaları açısından en önemli belirleyici olacak.

FED FAİZ KARARI SON DAKİKA GELİŞMESİ

Para politikalarına yön veren FED faiz kararı belirsiliğini şuanda koruyor.

FED bir önceki faiz kararında 75 baz puan artışına gitmişti.

Açıklanan verilerin netlik kavuşması ve artan jeopolitik risklerle bankanın bu ayki toplantısına yönelik  beklentiler değişkenliğe neden olurken, halihazırda para piyasalarında Fed'in 20-21 Eylül'de 75 baz puanlık faiz artırımına gitme ihtimali yüzde 58 olarak  görülyor.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Dolar paritesi bu hafta içinde 100 dolar seviyesini geçti ve güçlendi. Bu  gelişmelerle altın fiyatları ise baskı altında kalmaya devam ediyor. Altın fiyatları geçtiğimiz hafta 1700 dolar olan kritik seviyenin altını görmesinin ardından Cuma günü ABD’de açıklanan istihdam verisi sonrasında  toparlanmaya başladı.

Şu dakikalarda gram altın 1025 TL, ons altın ise 1726 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Altın resmen tuzla buz oldu! Görenlerin aklı çıktı! 1 gram bile altını olanlar acil bakın! Altın fiyatları 5 Eylül 2022

Gram altın 975 lira olacak! Peki ne zaman! Altın düşecek yer yerinden oynayacak
Kuyumculuğun başkentinde son dakika altın fiyatları ne kadar? Rakamlar tek tek açıklandı! Hemen bakın

Altında dananın kuyruğu 3 gün sonra resmen kopacak! Altın yatırımcıları hazır olun