29 / 04 / 2024

Son dönemde eleştirilen TikTok'a 305 milyon TL'lik dev ceza! Yoksa TikTok kapatılıyor mu?

Son dönemde eleştirilen TikTok'a 305 milyon TL'lik dev ceza! Yoksa TikTok kapatılıyor mu?

Son dönemde Türkiye'de de tartışılmaya başlanan Tiktok, bu defa İngilterede'de gündem oldu. 13 yaşın altında 1,4 milyon çocuğun kurallara aykırı olmasına rağmen TikTok kullandığı ortaya çıkınca ünlü sosyal medya platformuna 12,7 milyon sterlin yani yaklaşık olarak 305 milyon TL ceza kesildi. İşte de



İngiltere Bilgi Komisyonu Ofisi (ICO), çocukların verilerini kötüye kullanmayı da içeren çeşitli aykırılıklar nedeniyle sosyal medya platformu Tiktok'a 12,7 milyon sterlin (yaklaşık 15,9 milyon dolar ve 305 milyon TL) ceza kesildiğini açıkladı. İşte cezanın detayları...

Tiktok, Türkiye'de olduğu gibi pek çok ülkede de eleştirilmeye devam ediyor. Amerika menşeili sosyal medya platformu son olarak İngiltere'de gündem oldu. ICO'dan yapılan açıklamada, 2020 senesi içerisinde İngiltere'de 13 yaşın altında 1,4 milyon çocuğun kurallara aykırı olmasına rağmen TikTok kullandığının ortaya çıktığı belirtildi.

13 yaş altı çocuklara ait kişisel verilerin ebeveyn izni olmadan kullanıldığının ortaya çıkmasının ardından İngiltere Bilgi Komisyonu Ofisi (ICO) tarafından yapılan açıklamada, "TikTok, platformu kimin kullandığıyla alakalı yeterli kontrolleri yapmadı ve 13 yaş altı çocuklarının kullanımına engel olmak için gerekli aksiyonu almadı" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, ICO'nun soruşturması şirketin bazı üst düzey çalışanlarının 13 yaş altındaki çocukların platformu kullanması ve buradan uzaklaştırılmaması konusunda endişelerinin olduğu sonucuna ulaşırken, TikTok'un yeterli cevapları veremediği belirtildi.

 


Geri Dön