06 / 05 / 2024

Son fırsatınız olabilir! Pişman olmamak için hemen bakın! E-Devlet’ten öğrenmek mümkün…

Son fırsatınız olabilir! Pişman olmamak için hemen bakın! E-Devlet’ten öğrenmek mümkün…

SON DAKİKA… Üniversite eğitimi boyunca öğrenim kredisi alan ancak mezuniyetten sonra da bu borcunu ödemekte zorlanan vatandaşlara borç yapılandırma fırsatı sunuldu.



Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ve yaklaşık 1 milyon 500 bin kişiyi yakından ilgilendiren yüksek öğrenim kredisi borçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Burs, kredi ve yurt başvuruları ile ilgili de konuşan Bakan Kasapoğlu, burs ve kredi başvurularının yarın gece yarısına kadar uzatıldığını duyurdu.

YURT ÜCRETLERİNE ZAM YAPILMADI

Türkiye’nin öğrenci yurtları konusunda öncü ülkeler arasında olduğunu söyleyen Bakan Kasapoğlu, “Yurtlarımıza rekor bir başvuru yapıldı ve tüm zamanların en yüksek yerleştirme oranını gerçekleştirdik, pek çok ilde hala boş yataklarımız var. Başvuran herkes yurda yerleşti, yeni başvurulara da açık bir durumdayız. 2022 yılında yurt ücretlerine hiçbir zam yapmadık.

Son fırsatınız olabilir! Pişman olmamak için hemen bakın! E-Devlet’ten öğrenmek mümkün…

Yurt ücretleri 270 ila 450 TL arasında değişiyor ve aynı fiyatlarla devam ediyoruz. Özellikle bu sene beslenme desteğimiz yaklaşık iki buçuk kat artarak bin 800 liralık oldu. Öğrencilerimiz artık yurtlarımızda hem sabahları hem akşamları ek hiçbir ücret ödemeden yemeklerini alıyorlar” dedi.

KREDİ BORÇLARINA YAPILANDIRMA SÜRECİ BAŞLADI

KYK borçlarıyla ilgili 27 milyar liradan fazla bir yükten öğrencileri kurtardıklarını söyleyen Kasapoğlu, “Cumhurbaşkanımızın yaz başında paylaştığı müjdeyle öğrenim kredilerinin geri ödemelerinde ek tutarın kaldırılacağını açıklamıştı. Meclis açılır açılmaz 1961'deki kanun gereği olan bu madde değiştirildi ve öğrenim kredisi borcu ne ise geri ödeme miktarı da o oldu. Bu yeni düzenlemeden kredi almaya başlayacak, halihazırda kredi alan ve kredilerinde geri ödeme dönemine geçen herkes faydalanabilecek. 1 milyon 392 bin 629 gencimizin ödenmemiş ve ödenecek taksitlerindeki endeks tutarı tamamen kaldırılmış oldu. Toplamda 27 milyar 15 milyon 455 bin TL’lik bir tutar gençlerimizin omuzundan alınmış oldu” ifadelerini kullandı.


Geri Dön