05 / 05 / 2024

Son konut projelerinde en yeni fırsatlar!

Son konut projelerinde en yeni fırsatlar!

Küresel piyasalarda yaşanan çalkantılara rağmen geçtiğimiz yıl yatırımda hız kesmeyen markalı konut sektörü, bu yılı da yatırım yılı ilan etti. Bahar aylan ile birlikte yepyeni konut projelerinin startı verilmeye başlandı



 

Bunları özel kampanyalarla tüketiciye sunan üreticiler bu yıl yaklaşık 50 bin yeni konut üretmeyi planlıyor.

Türkiye’de nitelikli ve kaliteli konut ihtiyacının yüksek olması markalı konut sektörünün her geçen yıl büyümesini sağlıyor. Mütekabiliyet, kentsel dönüşüm ve 2B yasası gibi yapısal reformlara hükümetin hız vermesi konut sektörünün önümüzdeki dönemde daha da hızlı büyümesine katkı sağlayacak. Markalı konut üreticilerinin daha bu yasalar yürürlüğe girmeden yeni projelerine hız vermeleri de bunun en önemli göstergesi oluyor.

Konut üretmenin yanı sıra satışı da büyük önem taşıyor. Kredi faizlerindeki artışla durgunlaşan satışlar son dönemde faizlerde aşağı yönlü bir seyir yaşanmasıyla tekrar hareketlenmeye başladı.

Ekonomist Dergisi, hazırladığı konut dosyasında yeni projeler ile birlikte bankaların tüketicilere dönük çalışmalarını derledi ve şu sonuçlara ulaştı:

MESA 5.9 MİLYAR TL’LİK PROJE YAPACAK

MESA, bir yıl içinde ikisi yurtdışı olmak üzere toplam değerleri yaklaşık 5.9 milyar TL olacak altı yeni projeye start verecek. MESA projeleri içinde Tema Park İstanbul öne çıkacak, Türkiye’nin sembol projesi olacak.

Konut, ticari ve karma kullanımlı yeni MESA projelerinin ikisi Polonya Varşova’da, dördü ise İstanbul’da gerçekleştirilecek. Yaklaşık 2.6 milyar TL’si Türkiye’de olmak üzere toplam 5.9 milyar TL değerindeki projeleriyle MESA, 2012’ye damgasını vuracak. MESA’nın Türkiye’de geliştireceği projelerinin tutarı 5.1 milyar TL olurken, bu rakamın ülke ekonomisinde yaratacağı hareketlilik ise (gayrimenkül sektöründen ekonomi geneline 2.54 çarpan etkisi ile) 13.1 milyar TL’nin üzerinde olacak. MESA yeni projeleriyle birlikte yaklaşık 5 bin yeni istihdam yaratacak.

Şirket önümüzdeki ay Kağıthane’deki ofis projesi Papirüs Plaza lansmanını gerçekleştirecek ve Kartal E-5 karayolu kenarında Kartal MESA konut projesinin temelini atacak.

Yine bu yıl içerisinde yapımına başlanacak olan Tema Park İstanbul mega projesi ise uluslararası arenada Türkiye’ye değer katacak. MESA’nın öncülüğündeki MESA, Kantur-Akdaş, Artaş, Öztaş Ortak Girişim Grubu’nun Halkalı-Atakent’te 1.6 milyon metrekarelik alanda gerçekleştireceği mega projede, 4 bin konut, 200 bin metrekare ile Türkiye’nin en büyük kapalı fuar alanı yer alacak. Yine 380 bin m2 ile Türkiye’nin en büyük uluslararası temalı parkının da yer aldığı projede, AVM, oteller ve kongre merkezi ticari birimler ile rekreasyon alanları da yer alacak. Tema Park İstanbul, yıllık yaklaşık 28 milyon ziyaretçi ile bölgeye değer katacak.

Bahçeşehir’de Nurol Grubu’nun MESA ortaklığındaki 220 bin m2 arazide geliştirilen 3 bin konutlu dev projenin inşasına da 2013’te başlanacak. Ayrıca Çamlıca’da 85 m2’lik MESA arazisinde, tamamı A villa olarak planlanan projenin satışlarına ise, Ekim 2012’de başlanması hedefleniyor.

Polonya’nın başkenti Varşova kent merkezindeki Ochota mahallesindeki konut projesi inşasına ise önümüzdeki haftalarda başlanacak. Kartal Sahilyolu’nda gerçekleştirilecek konut projesi de MESA’nın yine 2012 yılı içerisinde başlayacağı projeler arasında yer alıyor

Yine Varşova’da Nadarzyn bölgesinde bulunan yaklaşık 3.000 konutluk dev projeye ise 2013 yılı ilk aylarında başlanması planlanıyor.

İş GYO’nun Tuzla’daki projesi Çınarlı Bahçe’nin yapımını da üstlenen MESA, yurtdışında Suudi Arabistan, Körfez Bölgesi, Cezayir, Irak, Libya, İran, Kazakistan pazarlarıyla da ilgileniyor.

MESA, yeni başlayacağı projelerin yanı sıra tamamladığı ve yaşamların başladığı projelerinde de satışlar devam ediyor. MESA, Park Oran (Ankara), MESA Urla Evleri (İzmir), MESA Yalıkavak Evleri (Bodrum) Çengelköy’de MESA (İstanbul), MESA- Nurol Evleri 4’üncü Etap (Bahçeşehir) projeleri ile de hemen teslim konut fırsatları sunuyor

KARTAL, HELİS BEYAZ OFİS İLE RENKLENİYOR

E-5 Karayolu’nun Anadolu Yakası Kartal’da konumu, mimarisi ve farklı konseptiyle öne çıkan ofis projelerinden Helis Beyaz Ofis, kapılarını iş dünyasının hizmetine açtı. Fiyatların bin 900 TL ile 3 bin 500 TL arasında değiştiği Helis Beyaz Ofis’te ofis katlan 120 ila 180 metrekare arası büyüklükte. İstenmesi durumunda birkaç ofis bölümünü birleştirmek de mümkün.

Helis Yapı tarafından inşa edilen Helis Beyaz Ofis’e kiralanması, satışı, kurumsal kimliğinin ve pazarlama stratejisinin oluşturulması, medya planlamasının ve finansman modellemesinin yapılması konularında Proje Beyaz Danışmanlık hizmet veriyor.

Yeni iş kuracaklar veya mevcut işyerlerini taşımayı planlayanlar için Helis Beyaz Ofis’in ideal bir ofis projesi olduğunu belirten Proje Beyaz Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, “Helis Beyaz Ofis’te her ofis için ayrı olarak tasarlanmış bölümlerde her türlü konfor bulunuyor. Helis Beyaz Ofis sakinleri jenaratör, en son teknoloji ile takip edilen profesyonel bina yönetimi, çağrı merkezi, sorunsuz park için açık ve kapalı otopark, özel dizayn edilmiş lobi alanı ve resepsiyon hizmeti, CCTV destekli 7/24 güvenlik hizmeti, personel geçiş sistemi gibi ayrıcalıklardan da yararlanacak” diyor.

Helis Beyaz Ofis’in 2020’li yılların ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hayata geçirilmiş bir proje olduğunu ifade eden Uzun şöyle devam ediyor:

“Helis Beyaz Ofisi planlarken üç konuya dikkat ettik. Birincisi iş yaşamında başarılı olmak, maksimum performans kriterlerini yakalamak için güvenlik olmazsa olmaz bir unsur. Bu nedenle Helis Beyaz Ofis’in projesini hazırlarken bu konuya özel bir önem verdik. İkincisi yönetim konusu. Bu kapsamda da daha hafriyat aşamasında tesis yönetim sektörünün en deneyimli firmalarından YKS ile anlaşma yaptık. Üçüncü sırada ise konfor ve çalışma ortamının iyi olması geliyordu. Ferah ve geniş alanlarda, güven ve huzur içinde çalışmanın, kişinin iş performansını arttırmadığını kimse iddia edemez. Helis Beyaz Ofis’te bunu da çok iyi bir şekilde hayata geçirdik.”

 SÜMERPARK EVLERİ’NDE TESLİMLER YAKLAŞTI

Pera Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından hayata geçirilen, Denizli’nin ve Ege Bölgesi’nin en büyük yaşam projesi olan Sümer park Evleri’nin Haziran ayında teslim edilmesi planlanıyor.

Projede ilk etap dairelerin teslim tarihi yaklaşırken Pera GYO, başlattığı peşin fiyatına kampanyası ile Sümerpark Evleri’nde daire sahibi olmak isteyenlere yeni alternatifler sağlıyor. Peşin Fiyatına Kampanyası'nda, kalan sınırlı sayıdaki daireler için. 120 aya kadar yüzde 0’dan başlayan faiz oranlarıyla karlı kredi olanakları sunuluyor.

Denizli’de ulusal boyutta yüksek standartlara sahip ilk yaşam kompleksi olan Sümerpark Evleri hem ev sahibi olmak isteyenlerin, hem de bütçesini zorlamadan yatırım yapmak isteyenlerin tercihi. Kampanyadan yararlanarak Sümerpark Evleri’nden ev sahibi olanlar dilerlerse Haziran 2012’de teslim alacakları evlerine yerleşebilecekler. İstenirse evlerini kiraya vererek kira gelirleri ile kredi geri ödemelerini gerçekleştirebilecekler.

Kaba inşaatın yüzde 75 oranında  tamamlandığı Sümerpark Evleri’nin ilk etapta teslim edilecek iki bloğunda yer alan dairelerin büyük bir çoğunluğu satılırken, gelen yoğun  talepleri karşılamak için projenin diğer  etapları ve 5 yıldızlı otel ile ilgili çalışmalar da hız kazandı.

ZEKERİYAKÖY’ÜN BUTİK PROJESİ ‘GÜLNAR EVLERİ’

Deneyimli inşaat tarafından Zekeriyaköy’de 3,5 dönüm alanda inşa edilen Gülnar Evleri, Deneyim Proje Planlama İnş. ve Tic. A.Ş. tarafından geliştirildi.

Proje, 'LEED For Homes' Yeşil bina sertifikası adayı olan Türkiye’deki ilk proje niteliğini taşıyor. Projede 280m2 tripleks villalardan oluşan 10 ünite bulunuyor. Her villaya bahçe, tercihe göre bölümlendirilebilen (3+2 veya 4+1) iç mimari çözümler, isteğe bağlı hizmetli odası ya da kiler, 24 saat güvenlik, her villaya özel otopark alanı, zengin peyzajlı ortak yaşam alanları, özel katkılı C30 betonarme yapılar projenin en önemli özelliklerini oluşturuyor. Ayrıca, bölgeye özel, su ve ısı izolasyon malzemeleri, ankastre mutfak seti, jeneratör, merkezi uydu sistemi, elektrikli panjurlar ve sineklikli pencere doğramaları, klima sistemi, güvenlik sistemi altyapısı ve interkom sistemi, aydınlığın ve bahçenin tadını çıkarmanız için teraslar, her villaya yeterli büyüklükte depo alanları proje içinde yer alacak.

Projenin sosyal ve ortak alanlarında ise, açık yüzme havuzu, çocuk havuzu, fitness center, açık oturma alanları yer alacak.

Ağustos 2011’de inşaatına başlanan projenin Temmuz ayında teslim edilmesi planlanıyor.

814 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulan projede, banka kredisi dışında kişiye özel ödeme planları da sunuluyor.

YATAY YAŞAM PARK VİLLAGE’DA HAYAT BULDU

Arıkan Yapı’nın Park Village projesi tek katlı villalardan meydana geliyor. 144 villanın yer aldığı proje toplam 312 bin m2 alan üzerine kuruldu. Bu alanın 270 bin m2 si yeşil alanlara ayrıldı.

Projedeki villalar, 550 bin dolar-dan başlayan fiyatlar ve cazip ödeme koşullarıyla sahiplerini bekliyor.

Arıkan Yapı Genel Müdürü Ha bip Arıkan, insan fizyolojisine en uygun yaşam modelinin yatay yaşam olduğunu, Park Village’da gerçek müstakil yaşam modelini kurguladıklarını söylüyor.

Arıkan, Park Village logosunda kullanılan zeytin ağacı figürü seçilen projede, yedi farklı tipte villa bulunuyor ve villa isimleri Ege bölgesinde zeytinin en iyi yetiştiği yerleşim alanlarının tarihsel isimlerinden, geliyor: Sardes, Thera, Lagına, Claros, Larisa, Alinda ve Trilye.

Villa büyüklükleri optimum düzeyde tutularak 250, 300, 350 m2 olarak tasarlanmış.

Villaların cephelerinde kullanılacak taş işçiliği, alaturka kiremitler, ahşap saçaklar, saçak altı mertekler ve eliböğründeler kasabalı kimliğinin en belirgin özellikleri olarak çıkıyor. Geleneksel konut mimarisindeki avlu kavramı (iç bahçeler) modern yorumuyla Park Village’ da tekrar gündeme getirilmiş.

Park Village İstanbul’un yanı başında villa konseptinin en düzenli geliştiği Büyükçekmece göl vadisinde yapılanıyor. Yakın çevresindeki eğitim ve sağlık kurumları, alışveriş merkezleri ve alternatifli ulaşım yollarıyla villa yaşamı için önemli bir lokasyona sahip. Göl vadisi yaşama farklı değerler katacak aktivite alanlarını fazlasıyla sunan bir lokasyon. Wattabe su sporları merkezi, Gürman binicilik spor kulübü ve Hezarfen Havalimanı hayali kurulan hobileri evin yanı başında sunuyor.

24 saat aktif güvenlik sisteminin oluşturulacağı, teknik servis ve peyzaj bakım hizmetlerinin özenle sunulacağı ve profesyonel site yönetiminin görevde olacağı bir hayat Park Village sakinlerini bekliyor. Ayrıca organik bir ortamda kendi bahçenizde yaz kış sebze yetiştirme imkanı sunuyor.

RİNGS İSTANBUL’DA SON DAİRELER

360 derece güneş ve hava alan villa konforundaki daireleri, Ring-AVM’si ve yüzde 75 oranında yeşil alanı ile adından söz ettiren Rings İstanbul, ödeme kampanyaları fark yaratıyor. Yüzde 1 peşin, 0,82’den başlayan faiz oranlarıyla 120 aya kadar vadeli ya da yüzde 25 peşin, 60 ay, 0 faiz oranıyla alternatifli ödeme fırsatı 31 Mayıs tarihine kadar geçerli.

Kentin akciğerleri olarak bilinen Aydos Ormanları’nın yanı başında bulunan, ilk etabı Mayıs 2013’te teslim edilecek Rings İstanbul’da iki adet dışında tümünün satışı gerçekleştirilen 2+1 daireler cazip ödeme fırsatları ile sahiplerini bekliyor.

İstanbul Sancaktepe’de kendi arazisi üzerine kurduğu Rings İstanbul projesinde her türlü konforu toplayan Selin Yapı, konut sektörüne kazandırdığı yeniliklerle adından söz ettirmeye devam ediyor. Toplamda bin beş yüz konut, Rings AVM, 8 futbol sahası büyüklüğündeki sosyal tesisi Rings Club ile dikkat çeken Rings İstanbul projesi, “katta müstakil yaşam” konsepti ile İstanbul Anadolu yakasının en iddialı projesi olarak ev almak isteyenleri bekliyor.

Özel ödeme fırsatları ile Rings İstanbul’da daire sahibi olanlar, sosyal yaşamın tüm kolaylıklarını yaşarken, kendileri için titizlikle tasarlanmış geniş yaşam alanlarının da keyfini sürecek. Rings İstanbul yüzde 1 peşin, 0,82’den başlayan faiz oranlarıyla 120 aya kadar vadeli ya da yüzde 25 peşin, 60 ay 0 faiz oranıyla alternatifli ödeme fırsatı sunuyor. 31 Mayıs tarihine kadar geçerli olan kampanya kapsamında peşin ve banka kredili alımlarda yüzde 10 indirim imkânı da bulunuyor.

6 MAHALLELİ NEOGÖLPARK İSTANBUL

Neo Yapı’nın Bolluca’da temellerini attığı NeoGölpark İstanbul, kuzeybatı İstanbul’un en büyük, yatay, müstakil konut projelerinden biri. Doğal göllerle çevrili, ormana yaslanmış 450 dönümlük bir arazide

kurulu, müstakil bahçeli proje Eylül ayında tamamlanacak.

6 mahalle olarak planlanan Neo-Gölpark İstanbul’da birinci mahallenin inşaatı tamamlandı ve yaşam çoktan başladı. 1. mahalle, mimari konseptleri birbirinden farklı, büyüklükleri 278 m2-4l2 m2 arasında değişen, 8 tipte toplam 80 evden oluşuyor.

Satışı tamamlanan 2. mahalledeki büyüklükleri 190- 384 m2 arasında değişen 50 evin inşaatı da Temmuz ayında teslim edilmek üzere devam ediyor.

60 evden oluşan 3. mahallenin de inşaatı ve satışları devam ediyor Evler Kasım 2013’te sahiplerine teslim edilecek. 3. mahalle, ortalama 590 m2 bahçe içinde, müstakil, 2 araçlık otoparka sahip L ve M tipi evlerden oluşuyor. “Gülümseyen Bahçeler” adıyla lanse edilen 3. mahalle evleri, kompakt, ekonomik bakımı ve idaresi kolay olması açısından yeni evliler ve çekirdek aileler için oldukça ideal. Evler doğalgaz ile çalışan ekonomik bir ısınma sistemine sahip.

YAT ÜRETİCİSİNDEN VİCEM BODRUM YALILARI

Dünyada adından sıkça söz ettiren lüks yat üreticisi Vicem Yacht başarısını Vicem Yapı ile emlak sektörüne taşıdı. Sektöre görkemli bir giriş yapan Vicem Yapı, ilk projesi olan Vicem Bodrum Yalıları ile büyük beğeni topluyor.

Ödüllü Mimar Emre Arolat ile çalışan Vicem Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Hafızoğlu projenin Bodrum’a yeni bir nefes katacağını söylüyor.

Geçtiğimiz aylarda World Architecture Festival kapsamında düzenlenen yarışmada rezidans kategorisinde finale kalan Vicem Bodrum Yalıları Mimar Emre Arolat ve ekibi ile İspanya/Barselona’da Türkiye’yi temsil etti.

Bodrum’a sadece 3 kilometre uzaklıkta yer alan projede, büyüklükleri 393 m2 ile 590 m2 arasında değişen 7 ayrı tipte 3’er katlı 21 ev bulunuyor. En ince ayrıntıya kadar düşünülerek tasarlanan villalardaki, katlanabilir cam cepheler, havalandırma döngü sistemi, iklimlendirmeyi sağlayan süs havuzları, özel iskele, ısıtmalı jet motorlu özel yüzme havuzları ve housekeeping sistemi, Vicem Bodrum Yalıları’nı öne çıkaran özelliklerden sadece birkaçını oluşturuyor.

Ege ve Bodrum mimarisinin geleneksel rengi olan beyaz duvarlar yerine ağırlıklı olarak camın kullanıldığı villalarda iç ve dış mekanı bir bütün haline getiriliyor. Bununla birlikte, Ödüllü Mimar Emre Arolat’ın yenilikçi tasarımları sayesinde mahremiyetten hiçbir taviz verilmiyor. Camlara takılan özel açılı kanatlar sayesinde, küvetteyken dahi deniz manzarasının tadı çıkartılabiliyor. 12 ay boyunca keyifle yaşanabilir bir ortam sunan projede, her villanın sahip olduğu platformda yemek yemek dahi mümkün.

Haziran 2012’de tamamlanacak olan projede yer alan 21 villanın fiyatları 2 ila 3-5 milyon Euro arasında değişiyor.

EXTENSA GROUP 100 YILLIK TECRÜBESİNİ BOMONTİ’YE TAŞIDI

Konut, AVM, Ofis, İş parkı projeleriyle faaliyet alanında çeşitliliğe sahip olan Extensa Group, 100 yıllık tecrübesini Extensa İstanbul ile Türkiye’de sürdürüyor. Şirket, Bomonti Apartman ve Bomonti Modern Palas projeleri ile bölgedeki gelişime katkı sağlıyor.

Arkitera tarafından düzenlenen ARKİV Seçkileri 2011’in En İyi Binaları’ arasında yer alan Bomonti Apartman projesinin en dikkat çekici özelliği çevresiyle ve kentin dokusuyla uyumlu yatay mimarisi.

Planlanan tarihten iki ay önce tamamlanarak sahiplerine teslimleri gerçekleşen ve satışları devam eden Bomonti Apartman’da yaşam başladı. Dairelerde az kullanılan eşyalar için en alt katta akıllı depolama çözümleri üretildi. Dubleks dairelerde geniş yaşam alanı hissini daha iyi aktarabilmek için teraslar ya da çift kat yüksekliğinde salonlar oluşturuldu.

Dünyanın en dinamik şehirlerinden bir tanesi olan İstanbul’un kalbinde, Bomonti’de gerçekleştirilen ve her türlü ihtiyaca yönelik fark, büyüklükte ve tipte tasarlanan evlerin yer aldığı 5 katlı Bomonti Apartman’da 92 konut ve 9 mağaza yer alıyor. 1+1, 1+1 flex, 2+1 ve 3+1 dubleks olarak gençlere, yeni evli çiftlere ve kentli ailelere hitap ediyor

Türkiye’deki ilk projesinin tamamlayan ve teslimlerini gerçekleştiren Extensa İstanbul’un ikinci projesi olan Bomonti Modern Palas, 15 katta 98 daireden oluşuyor. 66 m2 ile 210 m2 arasında değişen büyüklüklerde ve farklı tiplerde 1+1 ve 2+1 daireler bulunuyor. Bahçeli, teraslı, exclusive ünitelerden oluşan Modern Palas rastlantısal ve dinamik bir mimari cepheye sahip.

100.000 TL kredinin maliyeti son 5 yılda ne oldu                             Faiz oranı (%)

2007 ort. 2008 ort.           2009 ort.              2010 on                2011 Ocak !        2011 Aralık          2012 nisan

60 ay     1.48 1.64              1.25       0.89       0.76       1.24       1.05 mcsraf:1.700

120 ay   1.48 1.64              1.30       0.93       0.80       1.28       1.08 masraf:1700

Ödenen aylık taksit (TL)                                                                             

60 ay     2.526 2.632         2.379     2.140     2.082     2.373     2.254

120 ay   1.786 1.911         1.650     1.387     1.299     1.635     1.490

Taksit tutarları arasındaki fark (2011 Ocak baz/TL)                          

60 ay     445 550 297         59           0             291         -119

120 ay   487 612 351         87           0             336         -145

Not: Rakamlar bankaların yaklaşık değerleridir.

YAPI KREDİ’DEN MORTGAGE FIRSATI

“Yapı Kredi olarak, sunduğumuz cazip kredi imkanları ile müşterilerimizi ev sahibi yapmaya devam ediyor.”

 Yapı Kredi Konut Finansman Direktörü İsmet Erdem, 23 Şubat 2012’den itibaren geçerli olan Kelepir Mortgage kampanyaları ile konut sahibi olmak isteyen müşterilerine 60 ay vadeye kadar aylık yüzde 1,08; 61-120 ay arası vadelerde aylık yüzde 1,10 kelepir mortgage faizi ile konut kredisi kullandırdıklarını söylüyor.

Yapı Kredi, konut sahibi olmak isteyen müşterilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek geniş kredi seçeneklerinin yanı şubelerinde konut kredileri konusunda özel eğitim almış Mortgage Bilirkişiler ile konut alım süreçlerinde müşterilerine danışmanlık hizmeti veriyor. Konut kredisi ile ilgili vergisel, finansal veya hukuki sorulara da yanıt veren Mortgage Bilırkiştleri. yapikredimortgage.com ya da 444 0 445 Yapı Kredi Mortgage Hattı üzerinden alınabilen randevularla müşterilerin ofislerine de giderek birebir hizmet verebiliyor. Ayrıca müşteriler yapikredimortgage.com’da  444 0 445 Yapı Kredi Mortgage Hattı’ndan arayarak veya 4411’e SMS göndererek Kredi Şimdi ile konut kredisi başvurusu yaparak, birkaç dakika içinde başvurusunun sonucunu alabiliyor.

TÜRKİYE İŞ BANKASI 16 FARKLI KONUT KREDİSİ SUNUYOR

İş Bankası, müşterilerinin artan ve değişen ihtiyaçlarını en uygun ve en tali şekilde giderebilmek amacıyla “Sabit Taksitli”, “Kişiye Özel”, “Evden Eve". “Düşük Ödemelerle Başlayan". “Eşit Anapara Ödemeli" ve “Herşey Dahil” ev kredileri başta olmak üzere 16 farklı konut finansman kredisi ürünü sunuyor. Banka, bin 200’ü aşkm yurtiçi ve yurtdışı şube ağı, anında bankacılık kanallarıyla hizmet veriyor.

Anında Bankacılık kanalları isbank.com.tr İnternet Şubesi’nden, 444 02 02 numaralı Telefon Şubesi'nden, isteevim.com.tr'den, Netmatik ve Bankamatiklerden kolaylıkla konut kredisi başvurusu yapılabiliyor. Ayrıca 444 2468 numaralı Randevu Noktası Hizmeti ile de başvuru alınmakta, müşterilerin konut kredisi ile merak ettikleri konularda danışmanlık veriliyor. Değişik ihtiyaçlara çözüm sunabilmek misyonuyla, “Ev sahibi olmak” fikrine odaklanan kişiselleştirilmiş konut kredisi çözümleriyle birlikte, gayrimenkulü bir yatırım aracı olarak değerlendiren müşterilerinin ihtiyaçlarım da dikkate alan banka, Türkiye genelinde inşaatı bitmiş ve devam eden projeler için özel konut kredisi imkanları sunuyor.

Banka, tamamlanmamış konut projelerine olan geniş katılımıyla Türkiye'nin inşaat sektörünün gelişmesine katkı sağlıyor. Ayrıca, projeler kapsamanda gerçekleştirilen konut alımlarının finansmanında İş Bankası müşterilerinin farklı finansman modellerine ilişkin ihtiyaçlarına uygun özel ürünler geliştiriliyor.

Örneğin “Evden Eve” ev kredisi ile sahip oldukları evi satarken yeni bir ev alabilme imkanı bulan İş Bankası müşterileri, sahip oldukları evi daha uygun koşullarda satmanın yanı sıra yatırımlarını da korumuş oluyor. Bankanın bu dönemde konut kredilerinde uyguladığı aylık faiz oranları 60 ay vadeli konut kredileri için aylık yüzde 1,03’e, 120 ay vadeli konut kredileri için ise aylık yüzde 1,05’e kadar iniyor.

BÜYÜK KIRMIZI EV, EV SAHİBİ YAPIYOR

Konut kredilerindeki çalışmalarını Büyük Kırmızı Ev markası altında yürüten Akbank, konut kredisi müşterilerine 360 derece hizmet sunuyor. Büyük Kırmızı Ev, çatısı altında bulunan anlaşmalı 100’ün üzerinde markalı konut projesi ite yeni ev tercih edenlerin ev sahibi olmasını kolaylaştırıyor.

Akbank Bireysel Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Galip Tözge, 2012de konut kredisine özel çağrı merkezi Büyük Kırmızı Hat'tan daha da çok başvuru alma hedefi doğrultusunda Büyük Kırmızı Ev web sitesi üzerinden Büyük Kırmızı Ev danışmanlarına online ulaşmayı sağlayan, live chat uygulamasını hayata geçirdiklerini söylüyor. Evlerini yenilemek isteyen Büyük Kırmızı Ev müşterileri belli tutar üzerindeki alışverişlerinde bazı markalardan hediye kazanacaklar. “Arkadaşını Getir’’ uygulamasıyla, ev sahibi olmayı düşünen arkadaşlarını getiren “Büyük Kırmızı Ev”liler chip para ödülü kazanırken, yeni "Büyük Kırmızı Evli olan arkadaşlar! da kredi masraflarında indirimden yararlanabiliyorlar. “Bahar Kampanyası" kapsamında, bireyler 50 bin TL kredi için, 10 yıl vadede 745 TL aylık taksit ödeyerek yeni evlerine kavuşabilecekler. Kampanyada. 100 bin TL kredi tutarı için, 10 yıl vadedeki aylık taksit ise bin 490 TL Kampanya dahilinde kredi kullanacak olan bireyler, yüzde 20 indirimli 1.000 TL dosya masrafından da yararlanabiliyorlar. Akbank Konut Kredisi Bahar Kampanyası kapsamında kredi tutar sınırı gözetmeksizin, 1- 5 yıl arası vadelerde yüzde L06,6-10 yıl vadelerde yüzde 1.08 faiz oranı uygulanmaktadır.

Levent Gökmen / EKONOMİST


Geri Dön