29 / 04 / 2024

Sonunda bu da oldu! Depremden sonra onun fiyatına bir anda yüzde 150 zam geldi!

Sonunda bu da oldu! Depremden sonra onun fiyatına bir anda yüzde 150 zam geldi!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplamda 11 kenti etkileyen deprem sonrasında sera ve tarlalar hasar gördü. Ürün lojistiğinde yaşanan aksamaların etkisiyle İstanbul’da semt pazarlarında fiyatlar yukarı fırladı. Esnaf, sebze fiyatlarında yüzde 150 artış olduğunu ifade etti.



Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 şiddetinde yaşanan depremlerin ardından sebze fiyatlarında artış yaşandı. Deprem ile birlikte seralar büyük zarar görürken, çiftçiler ise tarlalara giremedi. Deprem, çevre kentleri bile etkilerken yollarda yaşanan yoğunluk ise ürün tedariki olumsuz etkilendi. Maydanoz, dereotu, ıspanak, pırasa, beyaz lahana, roka gibi sebze ürünlerinin çoğu deprem bölgesinden gelirken, bu ürünlerde yüzde 150 civarında artış oldu. Fiyat artışının 3-5 gün geçerli olduğunu ifade eden hal esnafı, daha sonrasında ise fiyatların normal döndüğünü belirtti.

Sonunda bu da oldu! Depremden sonra onun fiyatına bir anda yüzde 150 zam geldi!

SEBZELERİN ÇOĞU DEPREM BÖLGESİNDEN GELİYOR

Hale gelen ürünlerin pek çoğunun deprem bölgesinden geldiğini söyleyen hal esnafı Nurullah Dağıstanlı, “Özellikle bu mevsimde maydanoz, dereotu, ıspanak, pırasa, beyaz lahana, roka gibi ürünlerin pek çoğu deprem bölgesinden buraya geliyor. Depremden kaynaklı kimsenin bu ürünleri toplamaya vakti ve gücü olmadı. Ürünlerde yüzde 150 civarında artış yaşandı. Bu ürünlerin geneli Hatay,  Adana  gibi şehirlerden geliyor. Biz ürün satarken zorlandık” ifadelerini kullandı.

İşte detaylar...


Geri Dön