16 / 05 / 2024

Sonunda bu da oldu! Depremden sonra onun fiyatına bir anda yüzde 150 zam geldi!

Sonunda bu da oldu! Depremden sonra onun fiyatına bir anda yüzde 150 zam geldi!

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplamda 11 kenti etkileyen deprem sonrasında sera ve tarlalar hasar gördü. Ürün lojistiğinde yaşanan aksamaların etkisiyle İstanbul’da semt pazarlarında fiyatlar yukarı fırladı. Esnaf, sebze fiyatlarında yüzde 150 artış olduğunu ifade etti.



“BİR DEMET MAYDANOZU 25 TL’YE SATIYORDUK”

Ürün azlığı yüzünden bir demet maydanozu 25 liraya sattıklarını belirten esnaf Dağıstanlı, “Şimdi ürün bolluğundan 5 TL’ye satıyoruz. Yollar nedeniyle ürün gelebilecek şehirlerden ürünler gelmedi. Bu hal ilk 3 gün sürdü. Şimdi ise yavaş yavaş düzene girmeye başladı. İlerleyen günlerde yeniden çiftçiler ürünleri toplamaya başlayacaktır” dedi.

Sonunda bu da oldu! Depremden sonra onun fiyatına bir anda yüzde 150 zam geldi!

DEPREM BÖLGESİNDEKİ REKOLTEDE GÖÇ BELİRLEYİCİ OLACAK

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Taycı ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Fay hattının meydana getirdiği kesitlerden ziyade bölge insanının göç etmesinden kaynaklı tarlalar ekilemez, dikilemez, ekim dönemi içerisinde gerekli uygulamalar yapılamaz, ilaçlama, gübreleme, çapalama gibi faaliyetler yapılamaz. Bunla yapılamadığı için rekolte gerileyebilir” şeklinde konuştu.

Krediyle ev alıp depremde evi yıkılanların durumu ne olacak? Bu habere çok şaşıracaksınız!

Binalarda devrim gibi bir dönem başlıyor! Duyunca şoke olacaksınız!

Bankalardan 2 yıl ödemesiz, düşük faizli kredi imkânı! Paraya ihtiyacı olanlara hızır gibi yetişti!


Geri Dön