06 / 05 / 2024

Sorgun'da ana caddeler sıcak asfaltla kaplanıyor!

Sorgun'da ana caddeler sıcak asfaltla kaplanıyor!

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçenin daha modern bir şehir görünümüne kavuşması için ana arterlerin tamamının sıcak asfalt ile kaplanacağını, kış mevsimine kadar 40 bin ton sıcak asfalt kullanılacağını söyledi...





Yozgat'ın Sorgun Belediyesi ilçedeki ana caddelerin tamamını sıcak asfaltla kaplayacak. Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ilçenin daha modern bir şehir görünümüne kavuşması için ana arterlerin tamamının sıcak asfalt ile kaplanacağını, bunun içinde kış mevsimine kadar 40 bin ton sıcak asfalt kullanılacağını söyledi.
Belediye olarak daha önce kendi asfalt pentini kurduklarını ve kendi asfaltını kendilerinin ürettiğini ifade eden Başkan Şimşek, " Asfalt plentinin devreye girmesiyle belediyenin bir eksiğini daha gidermiş olduk. Asfalt plentimiz günde 600 ton sıcak asfalt üretiyor. Daha önce metrekaresini 80 liraya mal ettiğimiz sıcak asfaltı şimdi kendi tesislerimizde 20 liraya mal ediyoruz.
Dolayısıyla ilçemizde daha çok asfalt yol yapma şansı yakalamış oluyoruz. Sorgun yerleşim alanı olarak oldukça geniş bir alana dağılmıştır. Bu nedenle yol yapım çalışmaları da uzun bir zaman alıyor. Bütün bunları dikkate alarak havalar ısınır ısınmaz sıcak asfalt çalışmalarına başlıyor, yağmur ve kar düşene kadar devam ediyoruz" dedi.
Şu ana kadar, Beğendik Kooperatif Evleri ana cadde ve sokaklar, Mevlana, Sanayi, Çekerek, Hızır İlyas, Fatih, Şefaatli Caddeleri ve Galericiler Sitesi'nde yaklaşık 21 bin ton sıcak asfalt döktüklerini kaydeden Şimşek, "Asfalt plentini 300 bin liraya mal ettik. Bunun yanı sıra aldığımız yeni araçlara toplam 2 milyon 230 bin lira harcama yaptık.
Geçtiğimiz yıl başladığımız sıcak asfalt çalışmalarımızı bu yılda kaldığımız yerden devam ettiriyoruz. Amacımız tüm Sorgun'un yollarını sıcak asfaltla kaplamaktır" diye konuştu.


Hürses

Geri Dön