Kent Haberleri

Sosyal destek ödemeleri yükseldi! Aile Bakanlığı 3.038 TL nakit para veriyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal ekonomik destek paketinin tüm detayları belli oldu. Sosyal destek ödemeleri yükseldi! 3.038 TL nakit para verilecek! Çocuklu hanelere verilen Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri başlatıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan sosyal ekonomik destek paketinin tüm detayları belli oldu. Çocuklu hanelere verilen Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemeleri başlatıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın dar gelirli ailelere yönelik yardımları devam ediyor. 

Aile ve Sosyal Hizmetler eski Bakanı Derya Yanık SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek parasının yükseltildiğini duyurmuştu. İşte SED ödemelerine ilişkin merak edilenler...

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara birçok destek sağlanıyor. SED yardım programı ödemeleri hakkında ayrıntılar merak konusu oldu. e-Devlet üzerinden alınan başvuruların detayları sorgulanmaya başlandı.

Aile Bakanlığı dar gelirli ailelere destek olmak için çocukların masraflarını karşılamak amacıyla ailelerine çeşitli ödemeler yapıyor. 

SED ödemeleri 2 kategoride yapılıyor ve aynı hane içerisinden en fazla iki çocuk için ekonomik destek veriliyor. Bu ödemeler dar gelirli ailelerin çocuklarının eğitim masraflarını karşılamak ve onlara daha iyi bir gelecek sağlamak amacıyla veriliyor.

SED ödemesi için başvuru koşullarında tek tek açıklandı. DAr gelirli ailelerin bu ödemeden faydalanabilmek için belirli kriterleri karşılamaları gerekiyor.

Bahsi geçen kriterler gelir durumu, sosyal durum ve hanedeki çocuk sayısı gibi faktörlere dayanıyor. Başvuruların incelenmesi ve değerlendirilmesi kapsamında uygun olan ailelere ödemeler yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ailelere yönelik yaptığı Sosyal ve Ekonomik Destek ödemeleri ile çocukların bakım ve eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

SED ÖDEMELERİNE ZAM!

Aile ve Sosyal Hizmetler eski Bakanı Derya Yanık "SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarı ortalama 2.337 liradan 3.038 liraya yükseldi. Ayrıca koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalaması 3.644 liradan 4.853 liraya çıkarıldı" dedi.

Ekonomik destekler süreli ve geçici olmak üzere nakdi olarak hesaplara aktarılıyor. Geçici ekonomik destek senede bir, en fazla iki defa yapılır. Süreli ekonomik destek ise onayda belirtilen süre boyunca her ay yapılıyor.

Altın fiyatları zirvede! Gram altın rekora doymuyor! Altını olan kuyumcuya koşuyor! 9 Haziran 2023 altın fiyatları

Cüzdanında Ziraat Bankası kartı olanlar aman dikkat! 10 gün içinde yapmayanların hakkı yanacak! Hemen kontrol edin